Historie

1998

Den spæde begyndelse

ÅSV blev startet af Michael Hamilton og Jørgen A. Leth i 1998. Værkstedet, der dengang gik under navnet “Sangskrivernes Nørdeklub”, bestod i mange år kun af en lille kreds, som samledes privat, indtil Lars Kiehn fra Dansk Musiker Forbund (DMF) fandt interesse for idéen og tilbød DMF’s lokaler som base for værkstedsaftnerne.

2006

Foreningen stiftes

Den lille gruppe voksede sig stor og i 2006 blev det ved en stiftende generalforsamling vedtaget at lave ÅSV til en forening.

2006

Sange fra Grønnegade

Sideløbende med etableringen som forening søsatte ÅSV CD-projektet “Sange fra Grønnegade” i samarbejde med guitarforretningen Akustikken og Air Play Studio. Ved en intern udvælgelseskoncert blev 15 sangskrivere udvalgt til at deltage på udgivelsen.

Læs artikel i Basunen

Lyt på Apple Music

2011

Internationale forbindelser

I 2011-2013 deltog ÅSV i “Playing 4 Integration”, et EU-støttet projekt, der udformede sig som en række af internationale sangskrivertræf, og var for ÅSV et endegyldigt farvel til eksistensen som et udelukkende lokalt funderet sangskrivernetværk. Der spredte sig pludselig tråde ud til vidt forskellige musik- og sangskrivermiljøer og det er i kraft af dette, at vi stadig har deltagelse af englændere og irere til vore vinterlejre.

2012

Sange fra Vestergade

Ved ÅSV’s anden fællesudgivelse, der blev indspillet i Skråplan Studio, valgte vi en mere inklusiv tilgang, og hele 22 sangskrivere deltog med en sang.

Lyt på Bandcamp

2018

20-års jubilæumsfest

Vores 20-års jubilæum afholdtes på Trøjborg beboerhus – en hyggelig affære med spisning, taler og, naturligvis, sange.

Se Michael Hamilton spille sin jubilæumssang

2022

Fredskoncert

Med økonomisk støtte fra Music City Aarhus samt Aarhus Kommunes Musikpulje kastede vi os ud i stort anlagt fælleskoncert med temaet “fred”. Et udvalgt hold af sangskrivere samarbejdede med en performance coach, et velspillende orkester og en visuel kunstner i Gellerupscenens store teatersal. En mindeværdig oplevelse for de involverede, både hvad angår musik og fællesskab.

Se fotos

Se videosammendrag

2023

25-års jubilæumsfest

Vores 25-års jubilæum skulle naturligvis også markeres. Vi indtog Snåstrup Mølles skønne have og nød en solskinsdag (og den derpå følgende nat) med kolde fadøl, jubilæumskage og åben scene.

Se fotos