Vandreguitar

Begrebet Vandreguitar er en pris som årligt uddeles af Århus Sangskriver Værksted. Prisen blev oprindelig stiftet af kulturforeningen Dokken 02, men blev overdraget til Århus Sangskriver Værksted ved foreningens ophør.

Vandreguitaren er af det amerikanske guitarmærke MARTIN. Et mærke der har en lang tradition for, at levere et godt og solidt stykke værktøj til sangskriveren.

Og det er netop dette der ligger til grund for prisen, da en god kvalitetsguitar ofte er halvdelen af arbejdet værd, i arbejdet med undfangelsen af nye sange. Guitaren er derfor ment som en håndsrækning og et skulderklap, til et særligt talent der fortjener at blive hjulpet godt på vej.

Guitaren er sponsoreret af guitarbutikken Akustikken i Århus, som traditionen tro er repræsenteret ved overrækkelsen på Gyngen, ofte i form af Ole A. Thomsen.

Prisen blev for første gang uddelt til Christian Dietrichsen i 2005, men har bl.a. sidenhen været tildelt sangskriverne Amalie Riis og Annika Aakjær, som begge efterfølgende er pladedebuteret i eget navn. Desuden har de talentfulde sangskrivere Dietmar Berkner, Morten Thuesen, Matilda Tjellden, Kristian Mikkelsen, Maria Ørndrup, Misha Hoekstra, Klara Molitva og senest Viktoria Lundberg haft æren af og fornøjelsen ved at modtage og "eje" guitaren i et år.

Hvem der bliver den lykkelige indehaver af den lækre Martin D16-GT guitar næste gang, er op til dels op til medlemmerne i Århus Sangskriver Værksted, da det er dem der indstiller/nominerer en kollega til denne pris, og også op til de tre foregående vindere og ÅSV's betyrelse, der i samarbejde og dialog vælger mellem de nominerede.

Du nominerer dig selv eller en anden ÅSV'er ved skrive en mail til Svend Seegert fra ÅSV's bestyrelse. Du må meget gerne uddybe hvorfor vedkommende skal have guitaren.
Svend Seegert (seegert@stofanet.dk)