Your browser doesn√Ę‚ā¨‚ĄĘt support the object tag.


Århus Sangskriverværksted

Aarhus, den 13. februar 2016

 

Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2016

Bestyrelsen indkalder hermed til ordinær generalforsamling i Århus Sangskriverværksted.

Tid: Mandag den 14. marts 2016, kl. 19-22

Sted: Dansk Musiker Forbund, Vestergade 19, 1. sal, 8000 Aarhus C

Hvem kan deltage

Alle med tilknytning til Århus Sangskriverværksted kan deltage i generalforsamlingen. Stemmeret og valgbarhed kræver betalt medlemskab af foreningen.

Hvis du er i tvivl om du allerede har betalt årskontingentet på 150 kr., kan du kontakte kasserer Daniel Rasmussen på kasserer@sang-skriver.dk

Foreningen har konto i Nordea, reg. nr. 2701, kontonr. 8970 111 434. Man kan også betale via MobilePay til 4029 2487, som tilhører kassereren Daniel Rasmussen. Angiv venligst navn + “kontingent” i tekstfeltet ved indbetaling.

Forslag

Har du som medlem nogle idéer eller forslag, som du gerne vil have drøftet på generalforsamlingen, kan du sende dem til formand Misha Hoekstra på formand@sang-skriver.dk.

Ifølge vedtægterne skal indkomne forslag være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse, det vil sige senest mandag den 29. februar.

Dagsorden

 1.  Valg af dirigent og referent
 2. Aflæggelse og godkendelse af årsberetning
 3. Aflæggelse og godkendelse af det reviderede årsregnskab
 4. Behandling af indkomne forslag
 5. Fremlæggelse og godkendelse af aktivitetsplan
 6. Fastsættelse af kontingent
 7. Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2-4 suppleanter
 8. Valg af revisor
 9. Eventuelt

Forslag til aktivitetsplan 2015 (dagsordenens punkt 5)

 • Arrangere og afholde værkstedsaftener to gange om måneden
 • Arrangere og afholde koncerter på Gyngen eller lignende én gang om måneden
 • Arrangere og afholde sommer- og vinterlejr
 • Afholde diverse co-writes, workshops, kurser, koncerter mm.
 • Samarbejde med relevante sangskriverklubber, samarbejdspartnere og sponsorer
 • Uddeling af Vandreguitaren og ÅSE’r
 • Fortsættelse og vedligeholdelse af det gode samarbejde med Dansk Musiker Forbund og guitarforretningen Akustikken

NYHEDSBREV, DECEMBER 2015

 

INDHOLD 

GYNGEN-KONCERT, d. 16. december (i aften!)

NOMINERINGSFRIST, VANDREGUITAREN & ÅSE’RNE, d. 31. december

VINTERLEJR, d. 27.–31. januar 2016

WORKSHOP “Kreative strategier i co-writing” – review

JULEFROKOST – review

ÅSV-KALENDER, inkl. værksteder og åben scene

 


GYNGEN-KONCERT – Folmer, Hannibal, Løvendahl og en speciel gæst

Onsdag d. 16. december (i aften)
 

Århus Sangskriverværksted præsenterer 3 sangskrivere på Gyngen. Denne gang kan du høre Allan Folmer, Anton Hannibal og Randi Løvendahl. 

Som en lille ekstra feature, næsten direkte ankommet med Englandsbåden, har vi Nik Hansen, der spiller et minisæt til sidst. Spillende vært er Søren Lyhne.

Der er gratis entré. Læs mere om de tre hovednavne herunder.

— Allan Folmer —
Dansk sanger-sangskriver med nogle af Danmarks skarpeste og mest vedkommende tekster. Tekster der rammer danskerens hverdagslivs op- og nedture, i et alsidigt musikalsk udtryk, der på én og samme tid både er tradition og fornyelse – en tidløs singer-songwriter et sted mellem moderne folk og viser.
youtu.be/A8iPioL0Y7Q

— Anton Hannibal —
Anton Hannibal er fra Aarhus og spiller blueset garagerock. Masser af bagudskuende melankoli, raslen og skramlen fra resonatorguitarer, fodtramp og gamle overdrive pedaler.
youtu.be/COiX_v1xWM0

— Randi Løvendahl —
Randi Løvendahl udgav i 2014 albummet ”To the Wishing Well” under kunstnernavnet Ladylion, og er normalt bakket op af fuldt orkester, men denne aften er Randi alene på scenen og spiller både numre fra pladen og nye.
ladylion.dk


Tid
Onsdag d. 16. december, kl. 21 

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/321805381276999 

NB: Husk at alle betalende medlemmer af ÅSV har mulighed for at optræde på Gyngen til vores sangskriverkoncerter. Der er ledige pladser på programmet fra april 2016 frem – skriv til Misha på gyngen@sang-skriver.dk hvis du er interesseret.


NOMINERINGSFRIST – WANDA & ÅSE’RNE

Torsdag d. 31. december

Vandreguitaren 2016
Wanda er snart ledig. Hun er for længst droppet ud af dagpengesystemet, ja faktisk blev hun vel aldrig en integreret del af det. Til gengæld er hun blevet brugt, udnyttet og ja – endda lettere skamferet af Kristian Mikkelsen, om end det var utilsigtet. Wanda har med andre ord taget imod lidt af hvert, men hun er trods det – og man bør faktisk sige netop derfor, er hun i bedre form og mere modent klingende end nogensinde før. Hvis nogen synes det lyder af misbrug og politianmeldelse, skal her slås fast, at Wanda er en guitar. Og vel at mærke – en vandrende guitar. Og eftersom Wanda efterhånden har nydt et år i hænderne på Viktoria Lundberg, med masser af bespilning, skal den (hun) snart skifte ejermand (m/k).

Så – hvem er det lige, hvis det ikke er dig selv, der godt kunne bruge ÅSV’s vandreguitar i 2016, til personlig, musikalsk og sangskrivlig udvikling? Guitaren, en Martin D16-GT, er sponsoreret af Akustikken, og har som antydet en efterhånden ikke ringe portion toner og indtæsket/-spillet musikalsk aura. Man nominerer sig selv eller en anden betalende medlem ved at sende en mail med begrundelse og gerne links til eller eksempler på musik til Svend Seegert på svend@sang-skriver.dk inden midnat på den 31. december 2015. Bestyrelsen vil i samarbejde med de tre foregående modtagere finde en værdig modtager blandt de indkomne forslag. 


ÅSE’r 2015
Det sørme, det sandt, december – og det er måneden hvor man kan tage en af de sange man selv har skrevet i årets løb, eller en af de sange man har skrevet med andre (en co-write), og uploade den til SoundCloud, YouTube eller e.l., for derefter at nominere den i en af nedenstående kategorier inde på ÅSV's hjemmeside.

Vinderne i hver kategori modtager en ÅSE på ÅSV's årlige award-aften, der også i år foregår næste år: den 20. januar 2016 på Gyngen. Og udover denne utvivlsomme ære får vinderne en halv dag i studiet hos den erfarne og kreative Flemming Bloch i hans velassorterede Mindless Studio, kendt bl.a. som Sonja Halds indspilningssted. 

Muligvis er du ikke overbevist om dit eventuelle bidrags hitkvaliteter, men lad ikke det holde dig tilbage. Måske var 2015 et hitfattigt år, eller måske er du slet ikke klar over hvor stærkt dit bidrag er. Har du ikke indspillet det endnu, er der endnu tid til at gøre det, da man kan nominere et bidrag i hver kategori til og med den 31. december kl. 23.59. Så smør phonografen, tjek båndoptageren eller din digitale lydoptagelsesdims, og spil ind, upload og nominér...

Man skal være tilmeldt som bruger på hjemmesiden (det tager kun et øjeblik, hvis man ikke er det allerede) og man skal være logget ind. Nomineringer er forbeholdt ÅSV-medlemmer, men alle tilmeldte brugere må stemme fra den 1. januar. Hep hep.


Links
Årets Sang: sang-skriver.dk/aasv/showpoll.php?id=14
Årets Co-write: sang-skriver.dk/aasv/showpoll.php?id=15


VINTERLEJR

Onsdag–søndag, d. 27.–31. januar 2016
 

Som sidste år satser vi stort og har lejet Riishytten ved Give til vinterlejren. De sidste tre vinterlejre har fundet sted her, og det har hver gang været yderst vellykket: en lækker hytte, dejlige rammer og et kreativt og produktivt samvær med sangskrivere fra nær og fjern. 

Der bliver arrangeret co-write-sessioner, samt en håndfuld sangværksteder og workshops. Skriv gerne til Misha på formand@sang-skriver.dk hvis du kunne tænke dig at afholde en workshop.

Tilmeldingen går stærkt, og vi har allerede 7 tilmeldinger fra England og Irland.

Pris
Prisen for dette fantastiske arrangement bliver kun 500 kr. for ÅSV-medlemmer (man skal også huske at betale 2016-kontingentet). Folk, der ikke er medlemmer af ÅSV, kan blive medlemmer på lejren; i så fald bliver prisen 650 kr. inkl. medlemskab. 

Tilmelding
Tilmeld dig her: sang-skriver.dk/aasv/showevent.php?id=21. Bemærk, at når man har betalt er tilmelding bindende. 

Tid
Onsdag den 27. januar kl. 16 til søndag den 31. januar ca. kl. 15 

Sted
Riishytten, Østerhovedvej 47, 7323 Give

En del kører selv, og det vil kunne bringe langt de fleste til Riishytten. Der kører også tog til Horsens og Vejle, samt bus derfra til Riis. Der vil være nogen der kan hente ved stoppestedet, ellers er der 1,5 km gåtur til hytten. 

FB-link
facebook.com/events/1691367417766388


WORKSHOPREVIEW

“Kreative strategier i co-writing”

Som forberedelse til vinterlejren afholdte ÅSV for nylig en inspirerende workshop med Turid Nørlund Christensen, der underviser i bl.a. sangskrivning på konservatoriet. Aftenens fokus var kreativitetsteori og hvordan vi kunne bruge den viden til at udvikle et frugtbart miljø ift. gode strategier mht. vores indstilling og kommunikation i co-writing sessions.

Et udpluk af de mange guldkorn, som Turid delte med de tolv deltagere:

 • Kreativiteten er ineffektiv
 • Inspirationen er som guld – den er ikke noget der kommer til jer, men noget I skal finde
 • Begynd med at generere en masse idéer
 • I skal ”greenhouse” – giv alle frø en tjans for at vokse inden I kom i gang med at udrydde ukrudt
 • Byg videre på hinandens idéer – mød hinandens bud med et ”Ja, og…” i stedet for et ”Nej, men … ”
 • Når I går i stå, så introducer nogle nye stimuli


JULEFROKOST – review

Årets ÅSV julefrokost blev traditionen tro både hyggelig, musicerende og quiz-krydret. For første gang havde vi vovet at lægge den så langt væk som et beboerhus hos Berit Hammershøy ude i Stavtrup, og det var et fint sats. Fedt lokale, velklingende klaver, og gode køkkenfaciliteter. Tak til alle der var med til at gøre aftenen så festlig!


ÅSV-KALENDER 

Link til vores online kalender: sang-skriver.dk/aasv/showpage.php?id=ASVKalender

(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link. Eller hvis du har Google Calendar, kan du bare følge ÅSV-linket ovenpå og klikke på plus-ikonet nederst på siden.)


Værkstedsaftener
(gratis)
Som regel d. 1. mandag og 3. onsdag i måneden
på DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.

Onsdag den 16. december, kl. 18
Vært: Viktoria Lundberg, 5232 2967

Mandag den 4. januar, kl. 19 (ikke d. 7. december)
Vært: Søren Lyhne, 6062 6083

 

ÅSV-koncerter (gratis)
Altid 3. onsdag i måneden
på Gyngen, Mejlgade 53

Onsdag den 16. december, kl. 21
Optrædende: Randi Løvendahl Gustafsson, Allan Folmer, Anton Hannibal
Tovholder: Daniel Jo Rasmussen, 4029 2487, vært: Berit Hammershøj Andersen

Onsdag den 20. januar, kl. 21
Wanda & ÅSE’rne – ÅSV’s årlig prisuddeling
Tovholder: Svend Seegert (2963 8419) & Søren Lyhne

  

Nominering til Vandreguitaren og ÅSE’rne
Afslutter den 31. december, kl. 23.59
Tovholder: Svend Seegert, 2963 8419

 

Bestyrelsesmøde
Som regel d. 1. mandag i måneden

Mandag den 4. januar, kl. 17
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.
Formand: Misha Hoekstra, 2298 5543

  

ÅSV Open Mic (gratis)
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66

Onsdag den 6. januar, kl. 20
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967

 

Vinterlejr (500 kr. + 2016 kontingent)
Altid den sidste weekend (plus) i januar

Onsdag–søndag, d. 27.–31. januar 2016
Tovholder: Lars Graulund, 2334 8111


Husk at betale 150 kr. i kontingent for 2015, hvis du ikke allerede har. Du må også betale det for 2016 :—) 

Reg-nr. 2701
Kontonr. 8970111434 

MobilePay: 4029 2487 (tilhører ÅSV’s kasserer, Daniel Rasmussen) 

Angiv venligst navn + “kont15” eller “kont16” ved indbetaling.


Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her:

sang-skriver.dk/aasv/exitmaillist.php


ÅRHUS SANGSKRIVERVÆRKSTED

NYHEDSBREV, NOVEMBER 2015


INDHOLD

GYNGEN-KONCERT, d. 18. november (i aften!)

WORKSHOP “Kreative strategier i co-writing”, d. 25. november

JULEFROKOST, d. 28. november

VINTERLEJR, d. 27.–31. januar 2016

WANDA & ÅSE’RNE

“MUSIK FOR FLYGTNINGE”-SAMMENKOMST – review

ÅSV-KALENDER, inkl. værksteder og åben scene


GYNGEN-KONCERT – Maar, Hoist & Villadsen

Onsdag d. 18. november


Tag din ven eller kæreste under armen og kom ned på Gyngen til endnu en hyggelig stund med original musik, når Århus Sangskriverværksted præsenterer tre singer-songwriters: Kristian Maar, Minka Hoist og Finn Villadsen. Spillende vært er Patrick V. Bentsen.

Århus Sangskriverværksted er hver måned vært for en koncertaften, hvor tre sangskrivere fremfører deres eget materiale. Inden koncerten afholder vi også sangværksted på DMF-Aarhus kl. 18 (Vestergade 19, 2.).

Der er gratis entré. Læs mere om de tre herunder.


— Kristian Maar —
Kristian Maar skriver sange på guitar i finurlige stemninger og skæve rytmer. Sangene er blevet til hen over de sidste 10 år, men aftenens koncert er kun hans tredje solo-optræden med egne sange. Efter en inspirerende sommerlejr med ÅSV er der pustet nyt liv i gamle sange, som han glæder sig til at præsentere.

— Minka Hoist —
Amerikaneren er tilbage på Gyngen. I de sidste 5 år har Minka Hoist skrevet flere dusin tekstmættede sange på sit modersmål, som han synger med en stemme, der minder om Neil Young, når han er mest sårbar, og Dylan, når han er mest syrlig. Gavmild med metaforer og listige rim beskriver han hamskiftende kvinder og drivende mænd, tørstige strandfugle, sansernes skema og drømmens øhav.

minkahoist.com

— Finn Vilsbæk —
Bluesbefængte, små ballader om cykelslanger, krydstogtskaptajner og andre skæbner i tilværelsen – tilsat et stænk sort blæk fra humorflasken, og krydret med hovedpersonernes semi-mærkelige tanker om livet i almindelighed.

Tid
Onsdag d. 18. november, kl. 21 

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/488374281343338 

NB: Husk at alle betalende medlemmer af ÅSV har mulighed for at optræde på Gyngen til vores sangskriverkoncerter. Der er ledige pladser på programmet fra april 2016 frem – skriv til Misha hvis du er interesseret på gyngen@sang-skriver.dk.


WORKSHOP “Kreative strategier i co-writing”

Onsdag, d. 25. november


Co-writing har altid været et centralt element i ÅSV's vinter- og sommerlejre. Vi har undertiden forsynet de co-writende par med "benspænd" for at skabe en ramme om det kreative arbejde – men en vellykket co-writing session kræver meget mere end det. 

En af de største udfordring er at bringe de deltagende sangskriveres diverse baggrunde og idéer sammen, så en ny sang blomstrer. Hvordan kan vi med fordel tænke, kommunikere og agere i kreative co-writing processer? 

Aftenens workshop vil starte med et crash-kursus i kreativitetsteori med en pragmatisk vinkel. Vi vil dernæst se på, hvorledes vi kan bruge den viden til at udvikle et frugtbart miljø ift. gode strategier med hensyn til vores indstilling og kommunikation i co-writing sessions. Undervejs vil vi lave små øvelser for at få en gennemlevelseserfaring med begreberne.

Workshoppen afholdes af Turid Nørlund Christensen, der underviser i bl.a. sangskrivning på konservatoriet. Hun har en lang karriere som musiker, og har bl.a. skrevet sange til Dansk Melodi Grand Prix. 

Tid
Onsdag, d. 25. november, kl. 18.30–21.30 

Sted
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 1., 8000 Aarhus C 

Pris
75 kr. for betalende ÅSV-medlemmer, 150 kr. for andre, takket være støtte fra DMF-Aarhus. Kan betales kontant eller via Mobile Pay på selve dagen, eller på forskud via kontooverførsel (se nederst på nyhedsbrevet for detaljer).

Event link
facebook.com/events/914199698617628


JULEFROKOST

Lørdag, d. 28. november

Så er det tid at finde nissehuen frem. Dette års julefrokost afholdes i fælleshuset i Berits bofællesskab i Stavtrup – ca. 8 km syd for Århus C. Bus nr. 11 går næsten lige til døren, og der går natbusser ind til byen igen. Der bliver også mulighed for overnatning. 

Til dig, der har lyst til at co-write, er der mulighed for at komme allerede kl. 14.

Til dig, der gerne vil hjælpe med madlavningen, kan du komme kl. 17 og give en hånd med i køkkenet.

Til dig, der bare vil komme til selve festen, starter den kl. 18.30. I så fald skal du medbringe et lækkert brød, en skøn salat, en flaske “et eller andet”, en gang underholdning el. lign. (kun fantasien sætter grænser :).

Tilmeldingen foregår på FB-linket nedenunder. Hvis du er ikke på FB, så skriv til Berit på berit@sang-skriver.dk.

Tid
Lørdag, d. 28. november, kl. 18.30 til sent (co-writes starter kl. 14) 

Sted
Bofællesskabet Klokkehøjen, Råhøjvænget 25, 8260 Viby J

Pris
Selve frokosten koster kun 30 kr. pr. person. Du skal dog selv medbringe drikkevarer – og HUSK, traditionen tro, en gave til 20 kr. til pakkeleg. 

Event link
facebook.com/events/892982414089209


VINTERLEJR

Onsdag–søndag, d. 27.–31. januar 2016

Som sidste år satser vi stort og har lejet Riishytten ved Give til vinterlejren. De sidste tre vinterlejre har fundet sted her, og det har hver gang været yderst vellykket: en lækker hytte, dejlige rammer og et kreativt og produktivt samvær med sangskrivere fra nær og fjern.

Der bliver arrangeret co-write-sessioner, samt en håndfuld sangværksteder og workshops. Skriv gerne til Misha på formand@sang-skriver.dk hvis du kunne tænke dig at afholde en workshop.

Tilmeldingen går stærkt, og vi har allerede 7 tilmeldinger fra England og Irland.

Pris
Prisen for dette fantastiske arrangement bliver kun 500 kr. for ÅSV-medlemmer (man skal også huske at betale 2016-kontingentet). Folk, der ikke er medlemmer af ÅSV, kan blive medlemmer på lejren; i så fald bliver prisen 650 kr. inkl. medlemskab. 

Tilmelding
Tilmeld dig her: sang-skriver.dk/aasv/showevent.php?id=21. Bemærk, at når man har betalt er tilmelding bindende. 

Tid
Onsdag den 27. januar kl. 16 til søndag den 31. januar ca. kl. 15 

Sted
Riishytten, Østerhovedvej 47, 7323 Give

En del kører selv, og det vil kunne bringe langt de fleste til Riishytten. Der kører også tog til Horsens og Vejle, samt bus derfra til Riis. Der vil være nogen der kan hente ved stoppestedet, ellers er der 1,5 km gåtur til hytten.

FB-link
facebook.com/events/1691367417766388
 


WANDA & ÅSE’RNE

Vandreguitaren 2016
Hvem er det lige, hvis det ikke er dig selv, der SÅ godt kunne bruge ÅSV’s vandreguitar i 2016, til personlig, musikalsk og sangskrivlig udvikling? Guitaren, en Martin D16-GT, er sponsoreret af Akustikken, og er velklingende med en efterhånden ikke ringe portion toner og indtæsket/spillet musikalsk aura. Man nominerer sig selv eller en anden ved at sende en mail med begrundelse og gerne links til eller eksempler på musik til Svend Seegert på seegert@stofanet.dk inden den 31. december 2015. Svend vil som repræsentant for bestyrelsen og i samarbejde med de tre foregående modtagere finde en værdig modtager blandt de indkomne forslag.

ÅSE’r 2015
Har du skrevet et fedt nummer i 2015? Et uimodståeligt hit, eller måske bare et eftertænksomt stille og indadvendt nummer med skjulte kvaliteter? Eller noget helt tredje? Hvorfor så ikke indspille en hørbar, men ikke nødvendigvis poleret version af det, upload det på SoundCloud el. lign. og deltag i en af ÅSV’s årlige ÅSE-afstemninger? Det kan være du tænker, at “det her er da ikke er noget særligt”, men det synes andre måske, og evt. kan man opstille et delmål – som for eksempel at komme mellem de bedste 5 i hver kategori. Og for resten: bare det at få nummeret indspillet kan være rigtig sundt.

Et nummer man selv har lavet uploades i kategorien Årets Sang 2015, og er det skrevet sammen med andre stiller man op i kategorien Årets Co-write 2015. Man må deltage med et nummer i hver kategori og skal være betalende medlem for at nominere. For at stemme kræves blot at man har oprettet en profil på vores hjemmeside, sang-skriver.dk.

Et yderligere incitament til at indlevere et bidrag er, at vinderen i hver kategori får en halv dag hos Flemming Bloch i Mindless Studio. Flemming er kendt fra et hav af sammenhænge, bl.a. som studiemand for Sonja Hald, og er en god ven af ÅSV.

Links
Årets Sang: sang-skriver.dk/aasv/showpoll.php?id=14
Årets Co-write: sang-skriver.dk/aasv/showpoll.php?id=15 

Prisuddeling
Overrækkelsen af vandreguitaren og ÅSE’rne sker på ÅSV’s årlige prisuddeling, som også i år finder sted næste år … nærmere betegnet på onsdag den 20. januar, kl. 21 på Gyngen. Man vil her kunne høre tidligere vandreguitarmodtagere optræde – og selvfølgelig også liveoptræden af den nye vandreguitarsmodtager, samt livefremførsler af årets sang og årets co-write. Og hvem ved – måske byder aftenen på en enkelt ikke-programsat overraskelse.


“MUSIK FOR FLYGTNINGE”-SAMMENKOMST – review

Koncert og fælles spisning på City Sleep-In
 

I søndags løb ÅSV’s første “Musik for Flygtninge”-koncert af stablen i samarbejde med City Sleep-In, som p.t. huser 27 syriske og eritreiske flygtninge. De optrædende var tre ÅSV’ere (Anton Hannibal, Misha Hoekstra og Randi Løvendahl Gustafsson), en gruppe unge grønlandske musikstuderende fra MUMG og et par syriske musikere. Under den sidstnævnte optræden udbrød spontan fællesdans, hvor alle klappede og hujede. Aftenen blev afsluttet med en overdådig syrisk buffet. En yderst hyggelig aften med tårnhøj stemning, der skred over alle sprog- og kulturgrænser. Se billeder her

Hvis du vil gerne følge med og evt. deltage i fremtidige begivenheder, tilmeld dig MFF-gruppens FB-side:

facebook.com/groups/896457900389382


ÅSV-KALENDER


Link til ÅSV’s kalender:
sang-skriver.dk/aasv/showpage.php?id=ASVKalender

(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link. Eller hvis du har Google Calendar, kan du bare følge ÅSV-linket ovenpå og klikke på plus-ikonet nederst på siden.)

 

Værkstedsaftener (gratis)
Som regel d. 1. mandag og 3. onsdag i måneden
på DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.

Onsdag den 18. november, kl. 18
Vært: Svend Seegert, 2963 8419

Mandag den 30. november, kl. 19 (ikke d. 7. december)
Vært: Søren Lyhne, 6062 6083

 

ÅSV-koncerter (gratis)
Altid 3. onsdag i måneden
på Gyngen, Mejlgade 53

Onsdag den 18. november, kl. 21
Optrædende: Kristian Maar, Minka Hoist, Finn Vilsbæk
Tovholder: Daniel Jo Rasmussen, 4029 2487, vært: Patrick V. Bentsen

Onsdag den 16. december, kl. 21
Optrædende: Randi Løvendahl Gustafsson, Allan Folmer, Anton Hannibal
Tovholder: Daniel Jo Rasmussen, 4029 2487, vært: Berit Hammershøj Andersen

 

Workshop “Kreative strategier i co-writing” (75/150 kr.)
med Turid Nørlund Christensen

Onsdag den 25. november, kl. 18.30–21.30
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 1.
Tovholder: Misha Hoekstra, 2298 5543 

 

Julefrokost (30 kr. + ret + pakkegave)
Råhøjvænget 25, Stavtrup, 8270 Viby J

Lørdag den 30. november
Tovholder: Berit Hammershøy Andersen, 2751 7191 

 

Bestyrelsesmøde
Som regel d. 1. mandag i måneden

Mandag den 30. november, kl. 17
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.
Formand: Misha Hoekstra, 2298 5543

 

ÅSV Open Mic (gratis)
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66

Onsdag den 4. december, kl. 20
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967

 

Nominering til Vandreguitaren og ÅSE’rne
Afslutter den 31. december

 

Vinterlejr (500 kr. + 2016 kontingent)
Altid den sidste weekend (plus) i januar

Onsdag–søndag, d. 27.–31. januar 2016
Tovholder: Lars Graulund, 2334 8111


Husk at betale 150 kr. i kontingent for 2015, hvis du ikke allerede har. Du må også betale det for 2016 :—) 

Reg-nr. 2701
Kontonr. 8970111434

MobilePay: 4029 2487 (tilhører ÅSV’s kasserer, Daniel Rasmussen)

Angiv venligst navn + “kont15” eller “kont16” ved indbetaling.


Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her: 

sang-skriver.dk/aasv/exitmaillist.php


ÅRHUS SANGSKRIVERVÆRKSTED

NYHEDSBREV, OKTOBER 2015

 

INDHOLD 

MELODICA FESTIVAL, d. 16.–17. oktober (i aften!)

MUSIK FOR FLYGTNINGE MØDE, d. 19. oktober

GYNGEN-KONCERT, d. 21. oktober

JULEFROKOST, d. 28. november (ny dato!)

VINTERLEJR, d. 27.–31. januar 2016

VANDREGUITAREN OG ÅSE’RNE

WORKSHOP “Bolden og banen” – review

ÅSV-KALENDER, inkl. værksteder og åben scene

______________________________________________________

MELODICA AARHUS 2015 – INTERNATIONAL SONGWRITER FESTIVAL

Fredag og lørdag, d. 16.–17- oktober

Efter en fantastisk første aften fortsætter byens sangskriverfestival i aften med et spændende internationalt program. Kom ned til Gyngen og hyg og mød dine nye yndlingskunstnere!

Program lørdag

kl. 20 Seegert, Bæk & Nygaard (DK)

kl. 21 Johanna Amelie (DE) med Trinidad Doherty (CL)

kl. 22 Calming River (UK) feat. Alvaro Suarez (ES)

kl. 23 Trinidad Doherty (CL)

kl. 24 ¡Son Turistas! (DE)

Tid
Fredag og lørdag, d. 16.–17. oktober, kl. 20–01

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C 

Pris
Vejledende entré: 50 kr. per aften. Der vil være mulighed for at betale med MobilePay. 

Event link
facebook.com/events/1618686698420755

______________________________________________________ 

MUSIK FOR FLYGTNINGE MØDE, d. 19. oktober

Mandag d. 19. oktober
 

På mandag afholder vi vores andet planlægningsmøde for ÅSV’s initiativ, der har til formål at dele musikkens glæde med flygtninge og asylansøgere. Kristian Mikkelsen vil rapportere om hans kontakt med asylcentre i regionen, og vi skal lægge planer for vores første besøg hos et center, evt. med koncert. Husk at medbringe din kalender! 

Alle er velkommen til at deltage i mødet. Tilmeld dig gruppens FB-side, hvis du vil gerne følge med:

facebook.com/groups/896457900389382

Tid
Mandag d. 19. oktober, kl. 18.30–20.00 

Sted
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2., 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/558721274282053

______________________________________________________

GYNGEN-KONCERT

Onsdag d. 21. oktober
 

Tag din ven eller kæreste under armen og kom ned på Gyngen til endnu en hyggelig stund med original musik, når Århus Sangskriverværksted præsenterer to sangskrivere og en duo: Andrea Siem, Tommy John & Isabella og Søren Nørup. Spillende vært er Viktoria Lundberg

Århus Sangskriverværksted er hver måned vært for en koncertaften, hvor tre sangskrivere fremfører deres eget materiale. Inden koncerten afholder vi også sangværksted på DMF-Aarhus kl. 18 (Vestergade 19, 2.).

Der er gratis entré. Læs mere om de tre herunder.

Andrea Siem
Andrea Siem er singer/songwriter med rødder i Aarhus, og skriver sange om livets foranderlighed og fortidens glimt i nutidens glæder, alt sammen med stor ydmyghed over for håndværket. Sangene er engelsksprogede og rummer både dybde og et glimt i øjet. Andrea Siem er ny på den århusianske sangskriverscene, men vil sætte sig på den med sin klangfulde stemme og en guitar til en aften med sjælfuld musik og en poppet klang, der bider sig fast i øregangen. 


Tommy John & Isabella

Ten years ago, Tommy John had to make a choice: should he buy a piano or a PlayStation 3? He choose the piano, and he has been playing, singing and writing songs ever since. Drawn to pop ballads, offbeat rhymes and the joy of life, he writes about everything that inspires him: love, make-ups and break-ups, social media, broken dreams and broken hearts, angels and animal breakouts. 

He recently teamed up with Isabella Gottberg, a Swedish songwriter from Gothenburg. She writes simple songs about people and their stories, in an everyday tone that is provocative, witty and sweet. She’s toured Europe with Luke Curtain. Featuring piano, violin and guitar, her duo with Tommy John performs music that is quotidian and direct and expresses a longing for a better world.

youtu.be/P3bKO80wyO4

Søren Nørup
Temaerne i Sørens sange er de små, skæve fortællinger. Sange om insekter og astronauter, sømænd og kirurgi mm. Temaet er også nogle gange at synge om noget, ingen har sunget om før. Musikken bevæger sig rundt et sted mellem folk, jazz og blues, og der er kælet for detaljen både i tekst og musik.

soundcloud.com/soren-p
 

Tid
Onsdag d. 21. september, kl. 21 

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/1686920748210589

NB: Husk at alle betalende medlemmer af ÅSV har mulighed for at optræde på Gyngen til vores sangskriverkoncerter. Resten af 2015 er booket op, men du må gerne booke en koncert til foråret ved at skrive til Misha på gyngen@sang-skriver.dk.

______________________________________________________ 

JULEFROKOST

Lørdag, d. 28. november (ny dato!)
 

Så er det nu, der skal sættes kryds i kalenderen til dette års julefrokost i ÅSV, som i år afholdes i fælleshuset i Berits bofællesskab i Stavtrup – ca. 8 km syd for Århus C. Bus nr. 11 går næsten lige til døren, og der går natbusser ind til byen igen. Der bliver også mulighed for overnatning. 

Til dig, der har lyst til at co-write, er der mulighed for at komme allerede kl. 14.

Til dig, der gerne vil hjælpe med madlavningen, kan du komme kl. 17 og give en hånd med i køkkenet.

Til dig, der bare vil komme til selve festen, starter den kl. 18.30. I så fald skal du medbringe lækkert brød, skøn salat, en flaske “et eller andet”, en gang underholdning el. lign. (kun fantasien sætter grænser :).

Selve frokosten koster kun 30 kr. pr. person. Du skal dog selv medbringe drikkevarer – og HUSK, traditionen tro, en gave til 20 kr. til pakkeleg.

Tilmeldingen foregår på FB-linket nedenunder.

Tid
Lørdag, d. 28. november, kl. 14 til sent 

Sted
Bofællesskabet Klokkehøjen, Råhøjvænget 25, 8260 Viby J 

Event link
facebook.com/events/892982414089209 


______________________________________________________
 

VINTERLEJR

Onsdag–søndag, d. 27.–31. januar 2016

Som sidste år satser vi stort og har lejet Riishytten ved Give til vinterlejren. De sidste tre vinterlejre har fundet sted her, og det har begge gange været yderst vellykket: en lækker hytte, dejlige rammer og et kreativt og produktivt samvær med sangskrivere fra nær og fjern. 

Der bliver arrangeret co-write-sessioner, samt en håndfuld sangværksteder og workshops. Skriv gerne til Misha på formand@sang-skriver.dk hvis du kunne tænke dig at afholde en workshop.

Vi håber igen at få nogle internationale tilmeldinger, som vi har haft mange af i de sidste år, takket være Dan Plews fra Aortas.

Pris
Prisen for dette fantastiske arrangement bliver kun 500 kr. for ÅSV-medlemmer (man skal også huske at betale 2016-kontingentet). Folk, der ikke er medlemmer af ÅSV, kan blive medlemmer på lejren; i så fald bliver prisen 650 kr. inkl. medlemskab. 

Tilmelding
Tilmeld dig her: sang-skriver.dk/aasv/showevent.php?id=21. Bemærk at når man har betalt er tilmelding bindende. 

Tid
Onsdag den 27. januar kl. 16 til søndag, den 1. februar ca. kl. 15 

Sted
Riishytten, Østerhovedvej 47, 7323 Give

En del kører selv, og det vil kunne bringe langt de fleste til Riishytten. Der kører også tog til Horsens og Vejle, samt bus derfra til Riis. Der vil være nogen der kan hente ved stoppestedet, ellers er der 1,5 km gåtur til hytten. 

FB-begivenhed
facebook.com/events/1691367417766388
 

______________________________________________________ 

VANDREGUITAREN OG ÅSE’RNE 

Året går så småt på hæld, og det betyder at vi i ÅSV igen skal finde ud af nogle yderst vigtige ting!

 1. Hvem skal have Wanda – den legendariske VANDREGUITAR – i 2016? Svært at sige i skrivende stund, men hjælp os ved at nominere en som du synes har fortjent det skub på vejen som det er, at have en Martin D-16GT til fri og fyrig afbenyttelse et helt år. Guitaren er som mange vil vide sponsoreret af guitarbutikken Akustikken, en mangeårig ven af ÅSV. Nomineringen foregår ved at sende en mail til Svend Seegert på svend@sang-skriver.dk indeholdende både en saglig begrundelse og evt. links til musikeksempler senest 31. december 2015. Herefter vil vandreguitarsudvalget, som består af de sidste tre års vindere og en repræsentant fra ÅSV’s bestyrelse, finde ud af hvem af de nominerede, der skal have guitaren i det kommende år. Man må gerne nominere sig selv, og man må også gerne nominere andre.

 2. Hvilke sangskrivere skal have en ÅSE for “Årets bedste sang” og “Årets bedste co-write” 2015? Det afgøres som sædvanligt via afstemninger inde på ÅSV’s hjemmeside. Detaljer følger i næste nyhedsbrev, men hvis man har lyst til at deltage, er det en god idé at tjekke om man har en repræsentativ indspilning af det nummer man gerne vil nominere.

Overrækkelsen af vandreguitaren og ÅSE’rne sker på ÅSV’s årlige prisuddeling, som også i år finder sted næste år … nærmere betegnet på onsdag den 20. januar, kl. 21 på Gyngen. Man vil her kunne høre tidligere vandreguitarmodtagere optræde – og selvfølgelig også live optræden af den nye vandreguitarsmodtager, samt live fremførsler af årets sang og årets co-write. Og hvem ved – måske byder aftenen på en enkelt ikke-programsat overraskelse.

______________________________________________________ 

WORKSHOP “Bolden og banen” – review

Improvisation som værktøj i sangskrivning og komposition
 

I ÅSV er Svend Seegert kendt som en dygtig musikhåndværker og ikke mindst som en varm fortaler for improvisationens og legens værdi i sangskrivningsprocessen. Svends praktiske og teoretiske viden om improvisation er stor, og derfor inviterede vi ham til at dele ud af sin viden i en workshop, som han valgte at kalde “Bolden og banen”. 

Titlen refererer til vigtigheden af at opstille en ramme for de kreative udfoldelser, hvilket Svend forklarede i sin indledende tale om improvisationens værdi og væsen. Til workshoppen havde han medbragt en samling rammer i form af instrumentaleloops.

De otte deltagere startede med at stille sig i en cirkel, og Svend igangsatte så en fri sangimprovisation på baggrund af ét af disse loops. Efterhånden som deltagerne blev mere sikre på opgaven, introduceredes løbende nogle “regler” – en indskrænkelse af banen – der animerede til større opfindsomhed med den enkeltes boldspil.

Workshoppen sluttede med en samlet diskussion af improvisationsstrategier og deres plads i vores respektive sangskrivningsstrategier.

Svend Seegert har i anledning af workshoppen skrevet en introducerende artikel om sin anskuelse af improvisation.Læs den her.

______________________________________________________ 

ÅSV-KALENDER

Link til ÅSV’s kalender: sang-skriver.dk/aasv/showpage.php?id=ASVKalender

(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link. Eller hvis du har Google Calendar, kan du bare følge ÅSV-linket ovenpå og klikke på plus-ikonet nederst på siden.)
 

Melodica Aarhus – International Songwriter Festival
Vejledende entré: 50 kr./aften

Fredag og lørdag, den 16.–17. oktober, kl. 20–01
Gyngen, Mejlgade 53
Koordinator: Jakob Alsbjerg, 2348 6736
 

Musik for Flygtninge møde
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.

Mandag den 19. oktober, kl. 18.30–20.00
Tovholder: Misha Hoekstra, 2298 5543
 

Værkstedsaftener (gratis)
Altid 1. mandag og 3. onsdag i måneden,
som regel på DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.

Onsdag den 21. oktober, kl. 18
Vært: Svend Seegert, 2963 8419

Mandag den 2. november, kl. 19
Vært: Lars Graulund, 2334 8111


ÅSV-koncerter
(gratis)
Altid 3. onsdag i måneden
på Gyngen, Mejlgade 53

Onsdag den 21. oktober, kl. 21
Optrædende: Andrea Brink Siem, Tommy John & Isabella, Søren Nørup
Tovholder: Daniel Jo Rasmussen, 4029 2487, vært: Viktoria Lundberg

Onsdag den 18. november, kl. 21
Optrædende: Randi Løvendahl Gustafsson, Kristian Maar, Finn Vilsbæk
Tovholder: Daniel Jo Rasmussen, 4029 2487, vært: Patrick V. Bentsen

Bestyrelsesmøde
Som regel d. 1. mandag i måneden

Mandag den 2. november, kl. 17
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.
Formand: Misha Hoekstra, 2298 5543

ÅSV Open Mic (gratis)
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66

Onsdag den 4. november, kl. 20
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967, vært: Patrick V. Bentsen 

Julefrokost
Råhøjvænget 25, Stavtrup, 8270 Viby J

Lørdag den 12. december
Tovholder: Berit Hammershøy Andersen, 2751 7191 

Vinterlejr (500 kr. + 2016 kontingent)
Altid den sidste weekend (plus) i januar

Onsdag–søndag, d. 27.–31. januar
Tovholder: Lars Graulund, 2334 8111 

______________________________________________________

Husk at betale 150 kr. i kontingent for 2015, hvis du ikke allerede har. Du må også betale det for 2016 :—) 

Reg-nr. 2701

MobilePay: 4029 2487 (tilhører ÅSV’s kasserer, Daniel Rasmussen)

Angiv venligst navn + “kont15” eller ”kont16” ved indbetaling.

______________________________________________________

Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her:

sang-skriver.dk/aasv/exitmaillist.php


ÅRHUS SANGSKRIVERVÆRKSTED

NYHEDSBREV, SEPTEMBER 2015 

 

INDHOLD 

GYNGEN-KONCERT, d. 16. september (i aften!)

MUSIKERDAG, d. 17. september

PLANLÆGNINGSMØDE FOR NYT FLYGTNINGINITIATIV, d. 28. september

WORKSHOP “Bolden og banen – improvisation og sangskrivning”, d. 1. oktober

VÆRKSTEDSAFTEN PÅ MONORAMA, d. 5. oktober

JULEFROKOST I STAVTRUP, d. 12. december

ÅSV-KALENDER, inkl. værksteder og åben scene

______________________________________________________

GYNGEN-KONCERT – Hoelgaard, Kamp & Mikkelsen

Onsdag d. 16. september 

Tag din ven eller kæreste under armen og kom ned på Gyngen til endnu en hyggelig stund med original musik, når Århus Sangskriverværksted præsenterer de tre sangskrivere Kristine Hoelgaard, Ulrik Kamp og Kristian Mikkelsen.

Der er gratis entré.

Århus Sangskriverværksted er hver måned vært for en koncertaften, hvor tre sangskrivere fremfører deres eget materiale. Inden koncerten afholder vi også sangværksted på DMF-Aarhus kl. 18 (Vestergade 19, 2.).

Læs mere om de tre sangskrivere herunder.

— Kristine Hoelgaard —
Tidligere eksil-jyde Kristine Hoelgaard er nu hjemvendt til det jyske efter fire år i eventyrets by Odense. Hun har skrevet musik i mange år, og er nu endelig ved at indspille sit debutalbum. Det kan man kalde at være nærig med den, men til denne koncert kan I få lov at høre numrene, før de blandes med moog m.m. og bliver smidt på en plade.

Barberet helt ned til sangenes oprindelse, skabt ved hjælp af en guitar og en stemme og nogle udvalgte ord, præsenterer Kristine jer for en lille bid af hendes indre eventyr. Tag godt imod hende.

facebook.com/k.hoelgaard 

 — Ulrik Kamp —
… spiller sange om det, han finder essentielt i livet, nemlig kærlighed, håb og tro. Kernen i musikken er nærvær, enkle rytmer og stærke budskaber, som udfoldes indenfor forskellige genrer. Udgangspunktet for musikken er glæden ved at spille og viljen til forandring gennem udbredelse af indsigt. Det er ikke protestsange i den klassiske politiske forstand, men håbefulde protesterende sange om verdens modsætninger og åbenlyse paradokser. Med musikken ønsker han på kærlig og kontroversiel vis at kommunikere sin stærke tro på menneskets store potentiale for det gode.

— Kristian Mikkelsen —
… skriver, “Hvad skal man spille, når man 6 timer inden en koncert, bliver spurgt om man har lyst til at være afløser? Skal man spille nogle helt nye sange, som aldrig er blevet spillet for nogen som helst før? Man kunne vel også smide noget på, som er blevet spillet før. Jeg er klar på at prøve noget nyt, bare for spændingens skyld, og jeg glæder mig.”

soundcloud.com/inuit-feet

Tid
Onsdag d. 16. september, kl. 21 

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C

Event link
facebook.com/events/776706785788823 

NB: Husk at alle betalende medlemmer af ÅSV har mulighed for at optræde på Gyngen til vores sangskriverkoncerter. Resten af 2015 er booket op, men du må gerne booke en koncert til foråret ved at skrive til Misha på gyngen@sang-skriver.dk.
 

______________________________________________________ 

MUSIKERDAG

Torsdag d. 17. september på Monorama 


I år tager ÅSV på Musikerdag, som afløser de sidste års Chili & Chillout-sammenkomster for lokale musikere. Det gratis arrangement byder på bl.a. undervisning i sceneoptræden af Kristian Koch, oplæg om at få din musik i radioen af Anders Bøtter (vært på P3 og P6Beat) – og live musik i ÅSV’s sangskriverhjørne i programpauser.

Kig forbi Orange Stuen for at sige hej – eller skriv til Misha på formand@sang-skriver.dk, hvis du gerne vil hjælpe med at bemande eller -kvinde vores bord og evt. give et nummer eller to.

Tid
Torsdag d. 17. september, kl. 16–22 

Sted
Monorama, Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj, Aarhus 

Links
mono.dk
facebook.com/events/342833802582615

______________________________________________________ 

PLANLÆGNINGSMØDE FOR NYT FLYGTNINGINITIATIV

Mandag, den 28. september på DMF-Aarhus 


Hvad kan man som musiker gøre for de flygtninge og asylansøgere, der sidder i landets asylcentre? Inspireret af en aktiv diskussion i vores FB-gruppe har ÅSV’s bestyrelse besluttet sig for at udforske mulighederne sammen med alle, der måtte være interesserede. Forslag indtil videre inkluderer koncerter, musikundervisning og instrumentdonationer. Da bestyrelsen p.t. har meget travlt med foreningens 2017-projekt, vil et sådant iniativ kræve, at folk uden for bestyrelsen involverer sig.

Vi opfordrer alle interesserede deltagere til at komme til et møde for at udvikle konceptet og planlægge de næste skridt. Det er ikke nødvendigt at være tilknyttet ÅSV til at være med.

Tid
Søndag d. 28. september, kl. 18.30–20.00 

Sted
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2., 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/1624869747782362

______________________________________________________ 

WORKSHOP “Bolden og banen – improvisation som værktøj i sangskrivning og komposition”

Torsdag, d. 1. oktober på DMF-Aarhus

Mangler dine sange eller musikstykker saft og kraft? Mangler der ind imellem musikalsk autenticitet eller sanselighed? Så er det måske på tide at opdage eller genopdage det at ”lege” musik – som englænderne kalder det. Og siger man leg og musik, støder man hurtigt på begrebet musikalsk improvisation. Improvisation og leg er nemlig tæt forbundet, og workshoppen handler derfor om improvisation som sanseligheds- og hookline-finder – som et intuitivt og flowbenyttende kompositions- og sangskrivningsværktøj. 

Der kan teoretiseres en del om improvisation, men workshoppen vil hovedsageligt fokusere på legen, på at spille den musikalske bold rundt på banen, og det vil ske gennem en række improvisationsøvelser (det ord lyder næsten for kedeligt), hvor vi kan udfordre de forskellige musikalske rammer, os selv og hinanden.

Medbring license to play, license to fail, gå-på-mod og musikalsk entusiasme. Korslagte arme og skepsis er derimod strengt forbudt. 

Workshopleder
Svend Seegert har improviseret siden han lærte at spille, så det er en indgroet del af hans egen kompositionsproces. Han har desuden skrevet universitets-speciale om improvisation – “Keith Jarrett og de improviserede solokoncerter: den klingende proces og det fortløbende NU”. 

Pris
75 kr. for betalende ÅSV-medlemmer, 150 kr. for andre, takket være støtte fra DMF-Aarhus og Promus. 

Betaling
Betal kontant eller via MobilePay på selve dagen. Pengene går til hyre af eksterne oplægsholdere til andre workshops i ÅSV’s månedlige serie. 

Tid
Torsdag d. 1. oktober, kl. 18.30–21.30 

Sted
DMF Aarhus, Vestergade 19, 1., 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/385273948337702
 

______________________________________________________

VÆRKSTEDSAFTEN PÅ MONORAMA

Mandag d. 5. oktober


Vi holder værkstedsaften igen på Monorama i Åbyhøj som en led i vores løbende samarbejde med MONO – denne gang i studiet, så vi kan undgå evt. trommestøj. Begivenhed kommer på Facebook når tiden nærmer sig. 

Tid
Mandag d. 5. oktober, kl. 17–20 

Sted
Monorama, Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj 

______________________________________________________ 

JULEFROKOST I STAVTRUP

Lørdag, d. 12. december, tidligt til sent

I år julehygger vi lidt uden for byen.Takket være Berit Hammershøy Andersen har vi reserveret det flotte fælleshus i hendes bofællesskab, som ligger tæt på natbussen og Brabrandstien. Traditionen tro vil der være fællesspisning, pakkeleg og åben scene – og denne gang bliver der mulighed for madlavning og overnatning. 

Skriv allerede nu datoen i kalenderen – detaljer kommer senere!

______________________________________________________ 

ÅSV-KALENDER

Link til ÅSV’s kalender: sang-skriver.dk/aasv/showpage.php?id=ASVKalender

(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link.
Eller hvis du har Google Calendar, kan du bare følge ÅSV-linket ovenpå og klikke på plus-ikonet nederst på siden.)


Værkstedsaftener
(gratis)
Altid 1. mandag og 3. onsdag i måneden 

Onsdag den 16. september, kl. 18
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.
Vært: Berit Hammershøy Andersen, 2751 719 

Mandag den 5. oktober, kl. 19
Monorama, Tomsagervej 25, Åbyhøj
Vært: Viktoria Lundberg, 5232 2967 

ÅSV-koncerter (gratis)
Altid 3. onsdag i måneden på Gyngen, Mejlgade 53 

Onsdag den 16. september, kl. 21
Optrædende: Anton & the Hannibals, Kristine Hoelgaard Pedersen, Ulrik Kamp
Tovholder: Daniel Jo Rasmussen, 4029 2487, vært Jesper Kay 

Onsdag den 21. oktober, kl. 21
Optrædende: Tommy John, Søren Nørup Pedersen, Andrea Brink Siem
Tovholder: Daniel Jo Rasmussen, 4029 2487, vært Viktoria Lundberg 

ÅSV på Musikerdag (gratis)
Monorama, Tomsagervej 25, Åbyhøj 

Torsdag den 17. september, kl. 16–22
Tovholder: Misha Hoekstra, 2298 5543 

Planlægningsmøde til nyt flygninginitiativ
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2. 

Mandag, d. 28. september, kl. 18.30
Tovholder: Misha Hoekstra, 2298 5543 

Workshop (75 kr ÅSV-medlemmer, 150 kr andre)
“Bolden og banen – improvisation som værktøj i sangskrivning og komposition” 

Torsdag den 1. oktober, kl. 18.30–21.30
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2.
Workshopafholder: Svend Seegert, 2963 8419
 

Bestyrelsesmøde
Som regel d. 1. mandag i måneden 

Mandag den 5. oktober, kl. 17
Monorama, Tomsagervej 25, Åbyhøj
Formand: Misha Hoekstra, 2298 5543 

ÅSV Open Mic (gratis)
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66 

Onsdag den 7. oktober, kl. 20
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967, vært Kristian Mikkelsen 
 

Julefrokost
Råhøjvænget 25, Stavtrup, 8270 Viby J 

Lørdag den 12. december
Tovholder: Berit Hammershøy Andersen, 2751 7191 

______________________________________________________ 

Husk at betale 150 kr. i kontingent for 2015, hvis du ikke allerede har :–)

Reg-nr.: 2701

MobilePay: 4029 2487 (tilhører ÅSV’s kasserer, Daniel Rasmussen) 

Angiv venligst navn + ”kontingent” ved indbetaling.

______________________________________________________ 

Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her:

sang-skriver.dk/aasv/exitmaillist.php


ÅRHUS SANGSKRIVERVÆRKSTED
NYHEDSBREV, AUGUST 2015
 

INDHOLD

GYNGEN-KONCERT, d. 19. august
BASIC DIY 2.0
MUSIKERDAG, d. 17. september
WORKSHOP “Leg på kommando – og find dit flow”
SOMMERLEJR – review
ÅSV-KALENDER

______________________________________________________ 

ÅSV-KONCERT PÅ GYNGEN – Christiansen, Juka & The Beach Washers
Onsdag d. 19. august 

Tag din ven eller kæreste under armen og kom ned på Gyngen til endnu en hyggelig stund med original musik, når Århus Sangskriverværksted præsenterer 3 sangskriverbands: Tomas Christiansen & Baggårdsmusikanterne, Juka og The Beach Washers. Spillende vært er Misha Hoekstra.

Der er gratis entré.

Århus Sangskriverværksted er hver måned vært for en koncertaften, hvor tre sangskrivere fremfører originalt materiale i 25 minutter. Inden koncerten afholder vi også sangværksted på DMF-Aarhus kl. 18 (Vestergade 19, 2.).

Læs om de tre sangskrivere herunder.

— Tomas Christiansen & Baggårdsmusikanterne —
Tomas Christiansens musik er en god blanding af folk, country og pop, med fødderne solidt plantet i den danske muld – og måske en tå i den amerikanske. Musik som er langt fra ironisk og meget tæt på sandheden.

reverbnation.com/tomaschristiansen

— Juka —

Juka er en eklektisk dansk singer-songwriter med rødder i punkscenen. Hendes sange, som spænder over det melankolske til det kontroversielle og direkte absurde i et univers af sorg og håb, kærlighed og løgne, lys og mørke, er skrevet ud fra oplevelser fra, følelser om og observationer omkring de komplekse og simple realiteter i dét, vi normalt refererer til som livet.

Juka er soloprojektet fra frontfigur, sangerinde, guitarist, pianist m.m. i avantgardepopgruppen Qu'est-ce Que Fück, punkbandet Walking Psychosis og Mack the Knife. Efter en vellykket tur til Berlin ser den aarhusianske sangerinde frem til at optræde i hjemlige rammer på Gyngen i en intim koncert hvor andre instrumenter er skåret bort og kompleksiteterne får lov at stå rå og koncentrerede frem. 

soundcloud.com/jukadenmark

— The Beach Washers —
The Beach Washers spiller et obskønt akustisk sammenbiks af surf, syrerock og alternativ melankolsk folk. Bandet og deres stil er blevet til efter en snapsebrandert i starten af juli, hvor den ene høvlede powerakkorder af imens den anden sang Beach Boys-imiterede melodier i falset, og så skete magien! En sælsom musikalsk bastard fik gang på jord.

Tid
Onsdag d. 19. august, kl. 21:00 

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/108745462809594

NB: Husk at alle betalende medlemmer af ÅSV har mulighed for at optræde på Gyngen til ÅSV’s sangskriverkoncerter! Vi er i fuld gang med at booke koncerter for resten af året, så skriv gerne en mail til Misha på gyngen@sang-skriver.dk, hvis du vil bookes.

______________________________________________________ 

Basic DIY 2.0
Den 8. september – den 24. november, Promus

Planlægger du at udgive din musik selv? Så ansøg om en plads på anden udgave af det gratis Promus-kursus Basic DIY 2.0, hvor du over 6 tirsdagaftener bliver guidet kyndigt igennem hele udgivelsesprocessen fra indspilning, strategi og fundraising til distribution, markedsføring og promotion. Og du får endda personlig sparring på dit projekt. 

Bemærk, at der er et begrænset antal pladser, og at man helst skal ansøge på baggrund af et konkret udgivelsesprojekt.

Tid
6 tirsdage, først mødegang d. 8. september, kl. 16–19 

Sted
Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C 

Link
promus.dk

______________________________________________________

MUSIKERDAG
Torsdag d. 17. september, kl. 16.30–23.30, Monorama

I år bliver den kendte Chili & Chillout-sammenkomst for lokale musikere til Musikerdag – og ÅSV skal igen være med. Det gratis arrangement, der er sponsoreret af Mono, DMF-Aarhus, ORA og 4Sound byder på bl. a. undervisning i sceneoptræden af Kristian Koch og individuelle feedbacksessions med Marie Fisker, Søren Balsner (Carpark North) og Stefan Facius (tilmelding påkrævet).

Skriv til Misha på formand@sang-skriver.dk hvis du vil gerne hjælpe med at bemande eller -kvinde ÅSV’s bord – og evt. give et nummer eller to i vores singer-songwriterhjørne.

Tid
Torsdag d. 17. september, kl. 16.30–23.30

Sted
Monorama, Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj, Aarhus 

Links
facebook.com/events/342833802582615
mono.dk (klik under Upcoming Events) 

______________________________________________________

WORKSHOP Leg på kommando – og find dit flow”
Sen september – tidspunkt og sted ikke fastsat endnu 

Mangler dine sange eller musikstykker saft og kraft? Mangler der ind imellem musikalsk autenticitet eller sanselighed? Så er det måske på tide at opdage eller genopdage det at play” musik – som de engelsktalende kalder det. Og siger man leg og musik, støder man hurtigt på begrebet musikalsk improvisation. Improvisation og leg er nemlig tæt forbundet, og workshoppen handler derfor om improvisation som sanseligheds- og hookline-finder – som et intuitivt og flowbenyttende kompositions- og sangskrivnings-værktøj.

Der kan teoretiseres en del om improvisation, men workshoppen vil hovedsageligt fokusere på legen, på at spille den musikalske bold rundt på banen, og det vil ske gennem en række improvisationsøvelser (det ord lyder næsten for kedeligt), hvor vi kan udfordre de forskellige musikalske rammer, os selv og hinanden.

Medbring license to play, license to fail, gå-på-mod og musikalsk entusiasme. Korslagte arme og skepsis er derimod strengt forbudt.

Workshoppen ledes er Svend Seegert, som har en stor teoretisk og praktisk baggrund i improvisation.

Pris
75 kr. for betalende ÅSV-medlemmer, 150 kr. for andre, takket være støtte fra DMF-Aarhus og Promus. 

Betaling
Betal kontant eller via MobilePay på selve dagen. Pengene går til hyre af eksterne oplægsholdere til andre workshops i ÅSV’s månedlige serie. 

Tid og sted
Workshoppen afholdes i de sidste to uger af september måned. Hold øje med vores FB-side for tid og sted.

______________________________________________________

SOMMERLEJR 2015 – review 

ÅSV’s sommerlejr fandt som sædvanligt sted i slutningen af juli i Giberhytten, og var lige så sædvanligt en både inspirerende og hyggelig succes. For en gangs skyld var vejrguderne ikke helt med på lejrbålshygge og udendørsaktivitet, men så rykkede vi inspiration, cowriting og sangcirkler med indenfor, hvor de fungerede rigtig fint. Der var i øvrigt flere førstegangsdeltagere blandt de knap 15 til stede, hvilket var fedt, og selvom vi stadig gerne vil højere op mht. deltagerantal, var det denne gang, med en lørdag præget af daglang regn, et held, at vi ikke var flere til at skulle finde steder at cowrite i.

Vi glæder os allerede til vinterlejr i den sidste uge af januar måned.

______________________________________________________

ÅSV-KALENDER 

Link til ÅSV’s kalender:sang-skriver.dk/aasv/showpage.php?id=ASVKalender

(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link. Eller hvis du har Google Calendar, kan du bare følge ÅSV-linket ovenpå og klikke på plus-ikonet nederst på siden.)


Værkstedsaftener
Afholdes d. 1. mandag og 3. onsdag i måneden
så vidt muligt på DMF-Aarhus, Vestergade 19, 1., Aarhus C 

Mandag d. 19. august, kl. 18.00–20.45
Vært: Berit Hammershøy Andersen, 2751 7191

Onsdag den 7. september, kl. 19–22
Vært: Svend Seegert, 2963 8419 


ÅSV-koncert
Altid d. 3. onsdag i måneden
på Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C 

Onsdag den 19. august, kl. 21
Vært: Misha Hoekstra, 2298 5543
Optrædende: Tomas Christiansen, Juka og The Beach Washers

ÅSV Open Mic
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C 

Onsdag den 2. september, kl. 20
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967. Aftenens vært: John Bæk

Bestyrelsesmøde
Som regel den 1. mandag i måneden
på DMF-Aarhus, Vestergade 19, 1., Aarhus C 

Mandag d. 7. september, kl. 17–19
Formand: Misha Hoekstra, 2298 5543

Musikerdag
Torsdag d. 17. september, kl. 16.30–23.30

Monorama, Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj, Aarhus
ÅSV-tovholder: Misha Hoekstra, 2298 5543

Workshop
“Leg på kommando – og find dit flow”

Sen september – præcis tid og sted vil blive offentligjort.
Workshopafholder: Svend Seegert, 2963 8419 

______________________________________________________

Husk at betale 150 kr. i kontingent for 2015, hvis du ikke allerede har :–)

Reg-nr.: 2701
Kontonr.: 8970111434

Angiv venligst navn ved indbetaling.

_______________________________________________________________

Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her:

sang-skriver.dk/aasv/exitmaillist.php


ÅRHUS SANGSKRIVERVÆRKSTED
NYHEDSBREV, JUNI 2015

INDHOLD

GYNGEN-KONCERT, d. 17. juni
VÆRKSTEDER d. 17. juni & 6. juli
SOMMERLEJR, d. 24.-26. juli
WORKSHOP “Lydteknik for dummies” – review
WORKSHOP “Fra solist til band” – review
ÅSV-KALENDER


ÅSV-KONCERT PÅ GYNGEN – Ingesman, Lyhne og FAVN

Onsdag d. 17. juni

Tag din ven eller kæreste under armen og kom ned på Gyngen til endnu en hyggelig aften, når Århus Sangskriverværksted præsenterer to sangskrivere og en sangskrivende duo: Lars Ingesman, Søren Lyhne og FAVN.

Spillende vært er Svend Seegert. Der er gratis entré.

ÅSV er hver måned vært for en koncertaften, hvor tre sangskrivere fremfører originalt materiale i 25 minutter hver. Inden koncerten afholder vi også sangværksted kl. 18 – som sædvanlig hos DMF Aarhus, Vestergade 19, 8000 Aarhus C.

Lars Ingesman
Århusiansk guitarist og singer-songwriter med rødder i britisk folk, først fremmest Bert Jansch og John Renbourn, skriver sange på både engelsk og dansk.

Der er sange om livet og døden, og alt det indimellem – om at blive ældre, om at håbe og leve trods alt.

Søren Lyhne
Søren Lyhne skriver sange som NOMA smørrer smørrebrød. Han ransager sangskrivningens mysterium som Dr. Frankenstein forfølger livets gåde. Med pomp og klarhed synger han om ting, der er værd at synge om.

Som sølvfad og legeplads for sine sange har han etableret det kollektive indspilningsprojekt The Ingolf Sessions. Denne aften på Gyngen er han dog – sandsynligvis – alene.

FAVN
FAVN er fra Sjælland og optræder ofte som akustisk duo og vores nye album, "Kys dine ar", udkommer i marts 2015. Det er et meget varieret album med masser af gode sange, og det vil vi selvfølgelig gerne vil ud og reklamere for.

Hør titelnummeret fra FAVNs seneste album, ”Under en stjerne”, spillet som akustisk duo.

Tid
Onsdag den 17. juni, kl. 21:00

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C

Event link
facebook.com/events/1480844122207295

NB: Husk at alle betalende medlemmer af ÅSV har mulighed for at optræde på Gyngen til ÅSV’s sangskriverkoncerter! Vi er i fuld gang med at booke koncerter for resten af året, så skriv en mail til gyngen@sang-skriver.dk, hvis du vil bookes.

______________________________________________________

NÆSTE VÆRKSTEDER

Onsdag d. 17. juni kl. 18.00 og mandag d. 6. juli kl. 19.00. 


Trænger du til af få noget sparring på en ny sang og/eller inspiration til din sangskrivningsproces? Så er ÅSV helt sikkert noget for dig. Her er engagerede og respektfulde ligesindede, så du kan være helt tryg – også selvom du er nybegynder ud i sangskriverkunsten. Medbring nogle eksemplarer af din færdige eller ufærdige sang samt dit instrument.

De næste to værksteder holder vi som sædvanligt hos DMF Aarhus, Vestergade 19, 8000 Aarhus C.

 

SOMMERLEJR 2015

Fredag-søndag d. 24.-26. juni

Sommeren vinker forude – og noget der vinker rigtig kraftigt er den sidste hele weekend i juli. Det er nemlig der, at ÅSV's årlige og absolut legendariske sommerlejr i Giberhytten finder sted. Tæt på Aarhus, men endnu tættere på skov, strand og et co-writende og inter-musicerende fællesskab. Alt sammen præget af højt til både loft og himmel. Indbyrdes co-writing og interne koncerter og sangskrivningsværksteder plejer at være hovedingredienserne, selvfølgelig med aftener præget af hygge, jam, lejrbål mv. Har man selv et forslag til et workshop-emne, kan det også flettes ind.

Lejren løber i år af stablen fra fredag den 24. juli til søndag den 26. juli. Der er indendørs sovepladser til 22, men der er som altid mulighed for at tage eget telt med, så vi i alt kan få op til 30 personer med.

PRIS
Prisen er som sædvanligt usædvanligt lav sammenlignet med andre og lignende events:

350 kr. for betalende medlemmer af ÅSV og
500 kr. for ikke-medlemmer. (Dette inkluderer de 150 kr. det koster pr år at være medlem, så er du det ikke, bliver du det ved deltagelse.)

Event links
Tilmelding sker her: sang-skriver.dk/aasv/showevent.php?id=13
Man skal være logget ind for at tilmelde sig.

Og man kan også ”facebooktilkendegive” en tilmelding her:
facebook.com/events/1420280758242129

Tjek venligst begge links for yderligere detaljer samt eventuelle opdateringer.

 

REVIEW: ”Lydteknik for dummies”

Lørdag d. 23. maj afholdt ÅSV workshoppen "Lydteknik for dummies". Den erfarne lydmand Jacob Olsen fra JBO Sound startede med at understrege lydkvalitetens vigtigste princip: den forstærkede lyd kan kun være så god som lydkilden – dvs. musikeren selv. Lort ind, lort ud, som man siger. Derefter kom vi ind på en række emner: hvilket udstyr bør man have, hvad skal man aftale med spillestedet på forhånd, hvordan er en mixer opbygget, hvordan får man det bedste samarbejde med en lydmand og hvordan laver man lyd på sig selv eller sin sangskriverkollega. Tak til Gyngen for lån af udstyr og scene. 


ÅSV's workshoprække er støttet af DMF Aarhus og Promus.

REVIEW: ”Fra solist til band” – en paneldebat

Mandag d. 8. juni var nysgerrige sangskrivere samlet for at få bud på, hvordan man som sangskriver starter og driver sit eget band. For første gang afprøvede vi et format, hvor et panel af ÅSV'ere i fællesskab leverede ekspertisen. Det drejede sig om Randi Løvendahl Gustafsson fra Ladylion, Søren Lyhne fra Skvulp, Lars Graulund fra Graulund & Stensgaard, Ole Holmgaard fra Sonja Hald og John Bæk fra Kætter Kvartet.

Debatten var livlig og kvalificeret, kyndigt styret af Misha Hoekstra. Vi kom ind på alle dele af processen. Hvilke fordele og ulemper er der ved at spille i bands? Hvordan finder man folk at spille med? Hvilke visioner har man for sit band? Hvilke opgaver opstår der, og hvordan løser man dem? Hvordan håndterer man konflikter i bandet? Hvordan håndterer man kreative processer?

Tak for en god aften, der var inspirerende for alle.

"Meget spændende at høre hva' de garvede i panelet havde af erfaringer samt go'e spørgsmål fra deltagerne. Også tak for både opmuntrende ord, go'e råd samt velmente kærlige spark!" —Lone Brams

"Fedt at høre hvordan alle nærmest har gjort det forskelligt. Det gjorde det klart for mig at det vigtigste (som sædvanlig) er viljen." —Patrick V. Bentsen

ÅSV's workshoprække er støttet af DMF Aarhus og Promus.


ÅSV-KALENDER

Link til ÅSV's kalender:
sang-skriver.dk/aasv/showpage.php?id=ASVKalender
(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link: google.com/calendar/ical/aarhussangskrivervaerksted%40gmail.com/public/basic.ics.
Eller hvis du har Google Calendar gå bare på ÅSV-linket ovenpå og klik på plus-ikonet nederst på siden.)


Værkstedsaftener (gratis)
Altid 1. mandag og 3. onsdag i måneden

Onsdag den 17. juni kl. 18.00-20.45
Sted: DMF Aarhus, Vestergade 19, 8000 Aarhus C
Vært: Svend Seegert, 2963 8419

Mandag den 6. juli, kl. 19.00-22.00
Sted: DMF Aarhus, Vestergade 19, 8000 Aarhus C
Vært: Berit Hammershøy Andersen, 2751 7191


ÅSV-koncert (gratis)
Altid 3. onsdag i måneden
på Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C

Onsdag den 17. juni, kl. 21:00
Tovholder: Daniel Jo Rasmussen, 4029 2487. Aftenens vært: Svend Seegert, 2963 8419

ÅSV Open Mic
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C

Onsdag den 1. juli, kl. 20:00
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967. Aftenens vært: Lars Skou


ÅSV-sommerlejr
Altid den sidste weekend i juli

Fredag den 24. juli, kl. 16, til søndag den 26. juli, kl. 14
Giberhytten, Fulden Byvej 55, 8330 Beder
Tovholder: Svend Seegert, 2963 8419

______________________________________________________

MEDLEMSKAB

Man bliver ÅSV-medlem ved at have en sang på et af vores gratis værksteder
og så betale et årligt kontingent af 150 kr.

Reg-nr.: 2701, kontonr.: 8970111434

MobilePay: 4029 2487 (tilhører ÅSV’s kasserer, Daniel Rasmussen)

Angiv venligst navn + “kontingent” i tekstfeltet ved indbetaling. Tak!


_______________________________________________________________
Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her:
sang-skriver.dk/aasv/exitmaillist.php


ÅRHUS SANGSKRIVERVÆRKSTED
NYHEDSBREV, MAJ 2015


INDHOLD

WORKSHOP “Lydteknik for dummies”, d. 23. maj

AORTAS SPRING WORKSHOP IN ENGLAND, d. 27.-31. maj

VÆRKSTED PÅ MONORAMA, d. 1. juni

WORKSHOP “Fra solist til band”, d. 8. juni

SOMMERLEJR, d. 24.-26. juli

RANDERS SANGSKRIVERVÆRKSTED

WORKSHOP “Crafting a Setlist” – review

BESTYRELSESWEEKEND – review

ÅSV-KALENDER

______________________________________________________ 

WORKSHOP “Lydteknik for dummies”
Lørdag den 23. maj 

På lørdag kl. 13-16 afholder Århus Sangskriverværksted en workshop, som vi kærligt kalder for “Lydteknik for dummies”. Mange sangskrivere har ikke stiftet bekendtskab med mixer og mikrofoner før de en dag er klar til at stille sig op på en scene.

Tilmed optræder man som singer-songwriter ofte på små scener, hvor man selv er mere eller mindre ansvarlig for at sætte op og lave lyd.

Man kan hurtigt blive overvældet, og usikkerhed om teknikken kan blive en unødig stressfaktor, der hæmmer din optræden.

Derfor har vi inviteret Jacob Olsen, en professionel lydmand med pædagogisk tæft. Han vil besvare alle spørgsmål og vil undervejs komme ind på emner som de følgende: Hvad skal man forberede sig på hjemmefra? Hvordan kommunikerer man med en lydmand? Hvilke forskelle er der på små og store scener? Hvad er de vigtigste ting at vide for at kunne betjene en mixerpult?

Et par af deltagerne bliver udvalgt som prøveklude, for derved at illustrere processen og hvordan lyden påvirkes af forskellige justeringer.

Det foregår på Gyngen, der har været så venlige at låne os deres scene, som mange ÅSV'ere på forhånd kender.

Pris
75 kr. for betalende ÅSV-medlemmer, 150 kr. for andre, takket være støtte fra DMF-Aarhus og Gyngen. Betaling: Kontant eller via MobilePay på selve dagen.

Tid
Lørdag, d. 23. maj, kl. 13-16

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C

Event link
facebook.com/events/372538772933318

______________________________________________________ 

AORTAS SPRING SONGWRITING WORKSHOP
Onsdag d. 27. maj - søndag d. 31. maj

Dan Plews har gennem de sidste 3 år deltaget i ÅSV-vinterlejrene, og har hver gang medbragt 6-7 andre britiske sangskrivere. Han er garvet sangskriver og underviser i sangskrivning, og nu tilbyder han ÅSV’ere en stor rabat på en fantastisk sangskrivninglejr, der har meget til fælles med vores egne lejre. Dvs. masser af cowrites, workshops ledt af bl.a. Dan, Rob Bray og Misha Hoekstra, sangkredse og musikalsk hygge til sent om natten, og tilmed et lokalt gig eller to. Prisen for ÅSV’ere bliver £180 (1.875 kr.) for onsdag-søndag eller £120 (1.250) for fredag-søndag, i stedet for hhv. £280 og £160 for andre. Prisen er inkl. mad og logi.

Ryanair har flyveture fra Aarhus og Billund til priser, der endnu er rimelige, og Dan vil arrangere gratis instrumentlån.

Event link
facebook.com/events/404957323040303

Man kan også skrive til Dan direkte på danplews2011@gmail.com

______________________________________________________

NÆSTE VÆRKSTED – PÅ MONORAMA
Mandag d. 1. juni 

Bemærk at vores næste værksted afholdes ikke på DMF pga. et andet arrangement. Det holdes i stedet for på Monorama I Åbyhøj, og varsler dermed vores kommende samarbejde med MONO. Hold øje med ÅSV’s facebook-gruppe for detaljer.

______________________________________________________ 

WORKSHOP ”Fra solist til band” – paneldebat
Mandag d. 8. juni

Drømmer du om at spille dine sange i et band? Så vil der være noget at hente for dig i ÅSV's workshop d. 8. juni, som vi kalder "Fra solist til band". I stedet for en enkelt oplægsholder har vi inviteret et potpourri af rutinerede ÅSV'ere, der hver især har forskellige oplevelser og perspektiver. I fællesskab vil de besvare alle dine spørgsmål, såsom: Hvordan finder jeg musikere at spille med? Hvordan holder jeg bandet motiveret? Hvordan forholder man sig til ophavsret? Hvordan kommunikerer man sine musikalske idéer til bandet?

Panelet består af:

Ole Holmgaard fra Sonja Hald
Randi Løvendahl Gustafsson fra Ladylion
John Bæk fra bl.a. Impuls Trio
Lars Graulund fra Graulund & Stensgaard
Søren Lyhne fra Skvulp 

Misha Hoekstra vil være ordstyrer.

Pris
75 kr. for betalende ÅSV-medlemmer, 150 kr. for andre, takket være støtte fra DMF-Aarhus og Promus. Betaling: Kontant eller via MobilePay på selve dagen. Pengene går til hyre af eksterne oplægsholdere til andre workshops i ÅSV’s månedlige serie. 

Tid
Mandag, d. 8. juni, kl. 18.30-21.30

Sted
Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/847003815381403 

______________________________________________________ 

SOMMERLEJR 2015
Fredag-søndag d. 24.-26. juni 

Sommeren vinker forude – og noget der vinker rigtig kraftigt er den sidste hele weekend i juli. Det er nemlig der, at ÅSV's årlige og absolut legendariske sommerlejr i Giberhytten finder sted. Tæt på Aarhus, men endnu tættere på skov, strand og et co-writende og inter-musicerende fællesskab. Alt sammen præget af højt til både loft og himmel. Indbyrdes co-writing og interne koncerter og sangskrivningsværksteder plejer at være hovedingredienserne, selvfølgelig med aftener præget af hygge, jam, lejrbål mv. Har man selv et forslag til et workshop-emne, kan det også flettes ind.

Lejren løber i år af stablen fra fredag den 24. juli til søndag den 26. juli. Der er indendørs sovepladser til 22, men der er som altid mulighed for at tage eget telt med, så vi i alt kan få op til 30 personer med.

Pris
Prisen er som sædvanligt usædvanligt lav sammenlignet med andre og lignende events: 

350 kr. for betalende medlemmer af ÅSV og
500 kr. for ikke-medlemmer. (Dette inkluderer de 150 kr. det koster pr år at være medlem, så er du det ikke, bliver du det ved deltagelse.)

Event links
Tilmelding sker her: sang-skriver.dk/aasv/showevent.php?id=13.
Man skal være logget ind for at tilmelde sig. 

Og man kan også ”facebooktilkendegive” en tilmelding her: facebook.com/events/1420280758242129.

Tjek venligst begge links for yderligere detaljer samt eventuelle opdateringer.

______________________________________________________

RANDERS SANGSKRIVERVÆRKSTED 

Randers Sangskriverværksted er navnet på en ÅSV-inspireret forening der er nyopstartet i – ja, godt gættet – Randers. En af bagmændene er Anders Ejsing, der selv har slået sine folder i ÅSV, og John Bæk, Viktoria Lundberg og Svend Seegert var i den anledning inviteret til smut på Underværket i Randers til intro-aften med sange og konstruktivt input. Hep hep herfra og lad os se, hvad fremtiden byder på af muligheder for samarbejde og fælleskoncerter med videre. 

Link
facebook.com/randers.sangskriver.vaerksted

______________________________________________________ 

WORKSHOP “Crafting a Setlist” – review

I april måned afholdte Misha Hoekstra en workshop baseret på Tom Jacksons model over "den perfektesætliste". Efter gennemgang af modellen blev de 7 deltagere sat til at afprøve den på deres egne repertoirer. Det affødte en masse gode snakke, der blandt andet kredsede om genreforskelle, omarrangering og diverse staldtips.

______________________________________________________ 

BESTYRELSESWEEKEND – review

Dagen efter Kristi himmelfartsdag tog otte medlemmer af den nye ÅSV-bestyrelse til Berit Hammershøy Andersens fælleshus i Stavtrup med deres guitarer og snakketøj til to dages intens brainstorm, debat og hygge. Weekenden begyndte med en cowrite, efterfulgt af diskussion om ÅSV’s værdigrundlag og vision. Blandt de andre emner under lup var rekruttering af nye medlemmer, promovering, finjustering af værkstedsaftener og samarbejdsmuligheder med andre organisationer.

Sidst på dagsordenen: idéer til et projekt, som ÅSV vil iværksætte i forbindelse med Aarhus’ status som kulturhovedstad i 2017. Vi besluttede os for at satse på noget, vi indtil videre kalder Aarhus Songwriter Summit – et internationalt sangskrivertræf inspireret af Playing for Integration. Som udgangspunkt sigter vi efter at inddrage nogle helt store sangskrivernavne fra ind- og udland. Flere detaljer følger efterhånden som projektet udvikles. Weekenden afsluttede med fællesmad, bluesjam og sangcirkel, som strakte sig ud på de små timer – vi glæder os til sommerlejr.

______________________________________________________ 

ÅSV-KALENDER

Link til ÅSV’s kalender: sang-skriver.dk/aasv/showpage.php?id=ASVKalender
(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link: google.com/calendar/ical/aarhussangskrivervaerksted%40gmail.com/public/basic.ics.
Eller hvis du har Google Calendar gå bare på ÅSV-linket ovenpå og klik på plus-ikonet nederst på siden.)  

Workshop
"Lydteknik for dummies”

Lørdag den 23. maj, kl. 13.00-16.00
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C
Vært: Søren Lyhne, 6062 6083

Sangskriverlejr (holdes af partnerforening)
"Aortas Spring Workshop”

Onsdag den 27. maj t.o.m. søndag den 31. maj
Redfield Community, Buckingham Road, Winslow MK18 3LZ, Storbritannien
Vært: Dan Plews, danplews2011@gmail.com 

Bestyrelsesmøde
Altid den 1. mandag i måneden
– denne gang på Monorama, Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj 

Mandag den 1. juni, kl. 17:00
Formand: Misha Hoekstra, 2298 5543 

Værkstedsaftener
Altid 1. mandag og 3. onsdag i måneden 

Mandag den 1. juni, kl. 19.00-22.00
Sted: Monorama, Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj
Vært: Søren Lyhne, 6062 6083

Onsdag den 17. juni, kl. 18.00-20.45
Sted: DMF-Aarhus, Vestergade 19, 1., Aarhus C
Vært: Svend Seegert, 2963 8419 

ÅSV Open Mic
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C

Onsdag den 3. juni, kl. 20:00
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967. Aftenens vært: Misha Hoekstra 

Workshop
"Fra solist til band” 

Mandag den 8. juni, kl. 18.30-21.30
Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C (gå igennem Pica Pica ved siden af Atlas)
Vært: Misha Hoekstra, 2298 5543 

ÅSV-koncert
Altid 3. onsdag i måneden
på Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C

Onsdag den 17. juni, kl. 21:00
Tovholder: Daniel “Jo” Rasmussen, 4029 2487 

ÅSV-sommerlejr
Altid den sidste weekend i juli 

Fredag den 24. juli, kl. 16, til søndag den 26. juli, kl. 14
Giberhytten, Fulden Byvej 55, 8330 Beder
Tovholder: Svend Seegert, 2963 8419 

______________________________________________________ 

Husk at betale 150 kr. i kontingent for 2015, hvis du ikke allerede har :–) 

Reg-nr.: 2701
Kontonr.: 8970111434 

Angiv venligst navn ved indbetaling.

______________________________________________________ 

Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her:

sang-skriver.dk/aasv/exitmaillist.php


ÅRHUS SANGSKRIVERVÆRKSTED
NYHEDSBREV, APRIL 2015


INDHOLD

GYNGEN KONCERT, d. 15. april (i aften!)

WORKSHOP “Crafting a Setlist”, d. 20. april

EFTERSPØRGSEL OM SOMMERHUS TIL AT LÅNE

AORTAS SPRING WORKSHOP IN ENGLAND, d. 27.-31. maj

WORKSHOP “The 3 C's” – review

ÅSV-KALENDER
 
______________________________________________________
 
ÅSV-KONCERT PÅ GYNGEN – Lundberg, Loua & Grandjean
Onsdag d. 15. april

Tag din ven eller kæreste under armen og kom ned på Gyngen i aften til endnu en hyggelig stund med original musik, når Århus Sangskriverværksted præsenterer de 3 sangskrivere Viktoria Lundberg, Mia Loua og Philip Grandjean. Spillende vært er Svend Seegert.

Der er gratis entré. 

Århus Sangskriverværksted er hver måned vært for en koncertaften, hvor tre sangskrivere fremfører originalt materiale i 25 minutter. Inden koncerten afholder vi også sangværksted på DMF-Aarhus kl. 18 (Vestergade 19, 2.).

Læs om de tre sangskrivere herunder:

— Viktoria Lundberg —
Svenske Viktoria Lundberg er bosat i Aarhus. Hun skriver musik om relationer i livet og livets mørke sider. Sidste år vandt hun Århus Sangskriverværksteds årlige pris for årets sang med "This is the end". Dette år spiller hun på ÅSV's legendariske vandreguitar. Med en længselsfuld vokal og elegant fingerspil, bydes der denne aften på både gamle og nye sange.

viktorialundberg.bandcamp.com

— Mia Loua —
Mia Loua er en ærkeårhusiansk sangskriver, der har været at finde i forskellige projekter, og flere musikalske sammenhænge i nogle år. Hun skriver blide popsange som ind imellem også indeholder spændende lounge-elementer i form af elektroniske beats og skæve taktarter. Karakteristikken må siges at være båret af Mia Louas fremtrædende blide stemme, samt de fængende danske tekster. Denne aften får hun selskab af en gæst, der både vil akkompagnere og bidrage med et par solosange. Musikken er dejlig mild og lyttervenlig, med dybe, ærlige tekster – allermest om kærlighed.

soundcloud.com/mialoua

— Philip Grandjean —
Philip Grandjean er en 21-årig dansk singer-songwriter, der med kvalificeret guitarspil og intelligente tekster, formår at skabe sange og lyduniverser, der både er spændende og behagelige at lytte til. Inspireret af amerikanske singer-songwriters forsøger Philip at skrive helt igennem originale tekster og melodier. Og med sange som Brush Paint, You Wyoming og Right as Rain skaber han værker, der handler om meget andet end kærlighed.

soundcloud.com/philipgrand

Tid
Onsdag den 15. april, kl. 21:00 

Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/1426318837680888


NB:
Husk at alle betalende medlemmer af ÅSV har mulighed for at optræde på Gyngen til ÅSV’s sangskriverkoncerter! Vi er i fuld gang med at booke koncerter for resten af året, så skriv en mail til gyngen@sang-skriver.dk, hvis du vil bookes.

______________________________________________________

WORKSHOP MED MISHA HOEKSTRA: “Crafting a Setlist”
Mandag d. 20. april på DMF-Aarhus 

When you give a good concert, you take people on an emotional journey. You grab their attention at the get-go and nourish it; you get them to laugh, sing along, hold their breath, shout. Great songs performed well are important. But the emotional journey also needs to be planned. It needs a setlist. 

In this workshop, you will craft a setlist of songs from your own repertoire, be they originals or covers. We’ll go through the “moment approach” of Tom Jackson and his 45-minute graph. We’ll also discuss:

 • classifying your songs
 • shorter and longer performances
 • the difference between being married to your audience and just dating
 • the best times to tell a story
 • the role of spontaneity
 • restructuring a song to strengthen a set
 • alternative approaches for making setlists.

In addition, participants will also share their experience of different audiences and venues.

I mange år ledte Misha Hoekstra workshops i kreativ skrivning på Deep Springs College. I dag er amerikaneren singer-songwriter under navnet Minka Hoist. Man kan lytte til hans demoerminkahoist.com.

Pris

75 kr. for betalende ÅSV-medlemmer, 150 kr. for andre, takket være støtte fra DMF-Aarhus og Promus. Betaling: Kontant eller via MobilePay på selve dagen. Pengene går til hyre af eksterne oplægsholdere til andre workshops i ÅSV’s månedlige serie. 

Tid
Mandag, d. 20. april, kl. 18.30-21.30 

Sted
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 1., Aarhus C 

Event link
facebook.com/events/1570050049949558


Næste workshop
ÅSV planlægger en workshop ved navn “Lydteknik for dummies” på et endnu ikke fastlagt tidspunkt i maj. Vi låner en af byens scener, hvor en lydmand vil formidle tips og principper, der kan gøre den teknisk uindviede sangskriver tryg ved at spille koncerter.

______________________________________________________ 

EFTERSPØRGSEL OM SOMMERHUS TIL AT LÅNE

Kender du til et sommerhus eller lign., som ÅSV kan låne eller leje billigt på d. 15.-17. maj? Vores nye bestyrelse skal holde sin årlige arbejdsweekend, både for at blive rystet sammen, for at snakke nye tiltag igennem og for måske at tage andre op til revision.

Hvis du har et fingerpeg, skriv gerne snarest til Misha på formand@sang-skriver.dk. Tak!

______________________________________________________ 

AORTAS SPRING SONGWRITING WORKSHOP

Dan Plews har gennem de sidste 3 år deltaget i ÅSV-vinterlejrene, og har hver gang medbragt 6-7 andre britiske sangskrivere. Han er garvet sangskriver og underviser i sangskrivning, og nu tilbyder han ÅSV’ere en 40% rabat på en fantastisk sangskrivninglejr, der har meget til fælles med vores egne lejre. Dvs. masser af cowrites, workshops ledt af bl.a. Dan og Rob Bray, sangkredse og musikalsk hygge til sent om natten, og tilmed et lokalt gig eller to. Prisen bliver £120 (1.250 kr.) i stedet for £200 (2100 kr.) for andre. Prisen er inkl. mad og logi. 

Ryanair har flyveture fra Aarhus og Billund til rimelige priser, og Dan vil arrangere gratis instrumentlån.

Mere info
FB-begivenhed: facebook.com/events/1618964601656654.

Detaljer om sidst års lejr findes på aortas.org.uk. Man kan også læse Dans beskrivelse HER eller skrive til ham direkt på danplews2011@gmail.com.

______________________________________________________ 

WORKSHOP THE THREE C’S” – review

Tirsdag d. 17. marts havde vi Brett Perkins på besøg som workshopholder. Som lovet løftede han sløret for, hvad han anser for at være "the three C's of songwriting": Contrast, Clarity og Cohesiveness. Disse tre principper er nyttige når man som sangskriver skal bevæge sig fra det rent personlige udtryk og til at kommunikere til et publikum. Det vanskelige ved at foretage denne rejse er imidlertid at opøve den fornødne objektivitet i forhold til sine egne sange.

Som et redskab til at træne evnen til objektivitet anbefalede Brett at analysere andres sange. Aftenen sluttede med at flere af workshopdeltagerne spillede en sang for Brett, der gav skarp og kyndig feedback.

______________________________________________________ 

ÅSV-KALENDER

Link til ÅSV's kalender:
sang-skriver.dk/aasv/showpage.php?id=ASVKalender

(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link: google.com/calendar/ical/aarhussangskrivervaerksted%40gmail.com/public/basic.ics. Eller hvis du har Google Calendar gå bare på ÅSV-linket ovenpå og klik på plus-ikonet nederst på siden.) 


Værkstedsaftener
Altid 1. mandag og 3. onsdag i måneden
på DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2., 8000 Aarhus C

Onsdag den 15. april kl. 18.00-20.45
Vært: Dietmar Berkner, 6089 9088 

Mandag den 4. maj, kl. 19.00-22.00
Vært: Viktoria Lundberg, 5232 2967
 

ÅSV-koncert
Altid 3. onsdag i måneden
på Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C 

Onsdag den 15. april, kl. 21:00
Aftenens vært: Svend Seegert, 2963 8419 

Workshop
“Crafting a Setlist” 

Mandag den 20. april, kl. 18:30–21:30
DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2., 8000 Aarhus C
Workshopleder: Misha Hoekstra, 2298 5543
 

ÅSV Open Mic
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C 

Onsdag den 6. maj, kl. 20:00
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967. Aftenens vært: Stina Fink
 

Bestyrelsesmøde
Altid den 1. mandag i måneden
hos DMF Aarhus Vestergade 19, 2 8000 Aarhus C 

Mandag den 4. maj, kl. 17:00
Formand: Misha Hoekstra, 2298 5543
 

Sangskriverlejr (holdes af partnerforening)
“Aortas Spring Workshop” 

Onsdag den 27. maj t.o.m. søndag den 31. maj
Redfield Community, Buckingham Road, Winslow MK18 3LZ, Storbritannien
Vært: Dan Plews, danplews2011@gmail.com
 

ÅSV-sommerlejr
Altid den sidste weekend i juli 

Fredag den 24. juli, kl 16, til søndag den 26. juli, kl. 14
Giberhytten, Fulden Byvej 55, 8330  Beder
Tovholder: Svend Seegert, 2963 8419

_______________________________________________________________

Husk at betale 150 kr. i kontingent for 2015, hvis du ikke allerede har :–)

Reg-nr.: 2701
Kontonr.: 8970111434

Angiv venligst navn ved evt. indbetaling. 

_______________________________________________________________

Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her:

sang-skriver.dk/aasv/exitmaillist.php


ÅRHUS SANGSKRIVERVÆRKSTED
NYHEDSBREV MARTS 2015
 
 
INDHOLD
 
WORKSHOP “The 3 C's”, d. 17. marts
GYNGEN KONCERT, d. 18. marts
AORTAS SPRING WORKSHOP IN ENGLAND, d. 27.-31. maj
GENERALFORSAMLING – review
WORKSHOP “Going Indie” – review
ÅSV-KALENDER
 
______________________________________________________
 
WORKSHOP MED BRETT PERKINS: “The Three C’s of Effective Songwriting”
 
Brett Perkins returns to ÅSV on St. Patrick’s – tomorrow! – to present his songwriting approach and provide feedback on participant songs.
 
He’ll present a variety of tools and exercises designed to help you expand and develop your songwriting process, demonstrate different song forms, and workshop songs by applying what he calls the Three C’s to lyrics, melody, chord choices and arrangement.
 
Participants are encouraged to bring a new or unfinished song in English, along with a copy of the lyrics. A guitar will be available.
 
Brett will also be available the next day between 10 and 2 for private consultations on anything from song structure to career strategy. To book a time at a special ÅSV rate of 300 kr/hour, write Brett at brettperkinsdk@gmail.com, or speak to him at the workshop.
 
Brett Perkins is the founder of Copenhagen Songwriter Festival, runs the Listening Room Songwriter Retreats and fronts the Pawnshop Preachers. His songs have appeared on TV and film, won international competitions, and been recorded by artists including Mads Langer. Past clients include Tina Dickow and Teitur – more info at listeningroomconsulting.com.
 
 
Pris
Workshoppen koster kun 75 kr. for ÅSV-medlemmer, 150 kr. for andre, takket være støtte fra DMF-Aarhus og Promus.
NB: Det er nu muligt at betale på dagen kontant eller via MobilePay. Ellers overfør pengene til ÅSV’s konto (reg. nr. 2701, kontonr. 8970 111 434) og skriv dit navn + "ccc" i beskedfeltet.
 
Tid
Tirsdag den 17. marts kl. 18:30–21:30
 
Sted
Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C.
Gå ind gennem Råbar og helt op ad bagtrappen. Evt. ændringer vil blive annonceret på hjemmesiden og FB.
 
Event link
 
 
Næste workshop
“Crafting a Setlist” med Misha Hoekstra i april måned - datoen bliver annonceret på vores FB-side.

______________________________________________________
 
ÅSV-KONCERT PÅ GYNGEN – Perkins, Jo og Gutierrez
Onsdag d. 18. marts
 
Næste koncert på Gyngen holdes på onsdag den 18. februar, kl. 21, med sangskrivere fra tre kontinenter og sange i tre sprog.
Så tag endnu en gang din ven eller kæreste under armen og kom ned på Gyngen til en hyggelig aften, når Århus Sangskriverværksted præsenterer de 3 sangskrivere Brett Perkins, Daniel Gutierrez og Daniel Jo.
 
— Brett Perkins —
American songwriter Brett Perkins was credited by KODA magazine as the American who started the last decade’s renaissance in the Danish songwriter scene. Brett tours solo and with his Americana band, Brett Perkins & the Pawnshop Preachers. Tonight he’ll be appearing solo.
 
Brett's released numerous albums since his early '80's debut in the LA club scene, including four albums that have been playlisted on P4, and his songs continue to receive international airplay, film and TV placements and awards. He’s released several co-writes with Danish artists, including Ester Brohus, Annette Bjergfeldt, Ole Kibsgaard and Mads Langer.

www.brettperkins.com
 
— Daniel Jo and friends —
Daniel Jo er sanger og sangskriver fra Århus. I de seneste år har sangskrivningen været lagt på hylden til fordel for andre musikprojekter, men nu er han klar til igen at fokusere på sangskriver-projektet. Dette projekt danner rammen om en række melodiøse sange med danske tekster.
 
Daniel er kendt for sit nærvær på scenen og tekster om der bærer præg af det gode liv i Århus. Inspirationen kommer selvsagt fra hverdagen og den magi, der opstår når skæbners veje krydses. Daniel har denne aften følgeskab af et par venner på scenen.
 
— Daniel Gutierrez —
Twenty-six-year-old Daniel Gutierrez is one of the most talented singer-songwriters from the city of Medellín, Colombia. His songs, born of personal experience, are wrapped in fresh, simple melodies that complement his sincere and poetic lyrics.
 
On the heels of a recent tour abroad, Daniel will be performing songs from his new EP, "El viento todo se lo lleva" ("The wind takes it all").
 
Tid
Onsdag den 18. marts kl. 21:00
 
Sted
Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C
 
Event link
 
NB: Husk at alle betalende medlemmer af ÅSV har mulighed for at optræde på Gyngen til ÅSV’s sangskriverkoncerter! Vi er i fuld gang med at booke koncerter for det næste halve år, så skriv en mail til gyngen@sang-skriver.dk, hvis du vil bookes.
 
______________________________________________________
 
AORTAS SPRING SONGWRITING WORKSHOP
 
Dan Plews har gennem de sidste 3 år deltaget i ÅSV-vinterlejrene, og har hver gang medbragt 6-7 andre britiske sangskrivere. Han er garvet sangskriver og underviser i sangskrivning, og nu tilbyder han ÅSV’ere en 40% rabat på en fantastisk sangskrivninglejr, der har meget til fælles med vores egne lejre. Dvs. masser af cowrites, workshops ledt af bl.a. Dan og Rob Bray, sangkredser og musikalsk hygge til sent om natten, samt med en lokal gig eller to. Prisen bliver £120 (1.250 kr) i stedet for £200 (2100 kr) for andre.
 
Ryanair har flyveture fra Aarhus og Billund til rimelige priser, og Dan vil arrangere gratis instrumentlån. 
 
Mere info
Detaljer om sidst års lejr findes på aortas.org.uk. Man kan også læse Dans beskrivelse HER eller skrive til ham direkt på danplews2011@gmail.com.
 
______________________________________________________
 
GENERALFORSAMLING
 
Den 9. marts afholdt ÅSV sin årlige generalforsamling. 16 var mødt op og udtrykte generel stor tilfredshed med foreningens aktiviteter det forgange år. Kasserer Jakob Alsbjerg kunne berette, at foreningen trives økonomisk. Dog er medlemstallet faldende og det blev anbefalet, at bestyrelsen i det kommende år fokuserer på at skaffe betalende medlemmer.
 
Der blev vedtaget fire vedtægtsændringer, alle foreslået af bestyrelsen. For det første har foreningen nu ændret navn fra "Århus Sangskriver Værksted" til "Århus Sangskriverværksted". For det andet blev der vedtaget tre formelle vedtægtsændringer (vedr. økonomi og hæftelse samt foreningsopløsning) med det formål at gøre ÅSV berettiget til en status som folkeoplysende forening. Formand Dietmar Berkner og kasserer Jakob Alsbjerg valgte efter års tro tjeneste at trække sig fra bestyrelsesarbejdet, og en ny bestyrelse, der konstituerede sig umiddelbart efter generalforsamlingen, blev valgt ved fredsvalg. Den ser således ud:
 
Misha Hoekstra (formand)
Søren Lyhne (næstformand)
Daniel Rasmussen (kasserer)
Lars Graulund
Svend Seegert
Berit Hammershøy Andersen (suppleant)
Jesper Kay (suppleant)
Patrick V. Bentsen (suppleant)
Viktoria Lundberg (suppleant)
 
______________________________________________________
 
WORKSHOP GOING INDIE” – review
 
Den 17. februar havde ÅSV besøg af indie-ægteparret Robin Rosenkrantz og Michael Glover, også kendt som Bright Blue Gorilla. Deltagerantallet var lavt nok til at hver enkelt kunne få individuel rådgivning. Robin og Michael struttede af idérigdom og optimisme, og det var næppe muligt at gå derfra uden en styrket tro på musikdrømmen. Workshoppen kredsede især om tre principper: Bliv klar over, hvad du vil. Fortæl dernæst alle om det. Og begynd at spørge om hjælp. Simpelt!
 
______________________________________________________
 
ÅSV-KALENDER
 
(Tip: Tilføj den til dit kalenderprogram ved at bruge dette iCal link:
https://www.google.com/calendar/ical/aarhussangskrivervaerksted%40gmail.com/public/basic.ics
Eller hvis du har Google Calendar gå bare på linket ovenpå og klik på plus-ikonet nederst på siden.)
 
 
Workshop
“The Three C’s of Effective Songwriting”
 
Tirsdag den 17. marts kl. 18:30–21:30
Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C
Vært: Misha Hoekstra, 2298 5543
 
 
Værkstedsaftener
Altid 1. mandag og 3. onsdag i måneden. (Dog holdes det første værksted i april måned på en tirsdag p.g.a. 2. påskedag.)
Hos DMF-Aarhus, Vestergade 19, 2., 8000 Aarhus C
 
Onsdag den 18. marts kl. 18:00
Vært: Berit Hammershøy Andersen, 2751 7191
 
Tirsdag den 7. april kl. 19:00
Vært: Daniel “Jo” Rasmussen, 4029 2487
 
 
ÅSV-koncert
Altid 3. onsdag i måneden
på Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C
 
Onsdag den 18. marts kl. 21:00
Aftenens vært: Svend Seegert, 2963 8419
 
 
ÅSV Open Mic
Altid 1. onsdag i måneden
på Fairbar, Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C
 
Onsdag den 1. april kl. 20:00
Tovholder: Viktoria Lundberg, 5232 2967. Aftenens vært: Dr. Rolf
 
 
Bestyrelsesmøde
Så vidt muligt den 1. mandag i måneden
hos DMF Aarhus Vestergade 19, 2 8000 Aarhus C
 
Tirsdag den 7. april kl. 17:00
Formand: Misha Hoekstra, 2298 5543
 
 
Sangskriverlejr (holdes af partnerforening)
“Aortas Spring Workshop”
 
Onsdag den 27. maj t.o.m. søndag den 31. maj
Redfield Community, Buckingham Road, Winslow MK18 3LZ, Storbritannien
Vært: Dan Plews, danplews2011@gmail.com 
 
______________________________________________________
 
Husk at betale 150 kr. i kontingent for 2015, hvis du ikke allerede har :–)
Reg-nr.: 2701
Kontonr.: 8970111434
Angiv venligst navn ved evt. indbetaling.

_______________________________________________________________
Ønsker du ikke længere at modtage disse nyhedsbreve fra ÅSV, kan du framelde dem her:
 

Århus Sangskriver Værksted
Årsberetning marts 2014 - marts 2015
 
 
 
BESTYRELSESARBEJDET
 
Traditionen tro afholdt bestyrelsen en fælles weekend kort efter sidste års generalforsamling, både for at blive rystet sammen, for at snakke nye tiltag igennem og for at tage andre op til revision. Turen gik denne gang til Velling Koller, et hostel i naturskønne omgivelser ved Bryrup syd for Silkeborg. Her fik vi – til gengæld for at spille et par små koncerter under Velling Kollers forårsmarked om lørdagen – stillet kost, logi og et mødelokale til rådighed.
 
Resultatet fra weekenden var blandt andet etableringen af ÅSV’s åbne scene på Fairbar, beslutningen om at købe en optager for at dokumentere lejrenes co-writes og vores Gyngen-koncerter, relanceringen af ’vidensbasen’ på hjemmesiden inkl. interviews med diverse ÅSV-medlemmer, en øget satsning på workshops og beslutningen om at bløde Gyngen-konceptet op.
 
Alt i alt en meget vellykket weekend, og vi kan varmt anbefale, at den nye bestyrelse laver et lignende tiltag.
 
I det hele taget har bestyrelsesarbejdet det forgangne år været en fornøjelse, ikke mindst fordi alle – uanset om de nu er medlemmer af bestyrelsen eller ’kun’ suppleanter – har taget deres del af slæbet. Måske har der endda været tale om den mest homogene bestyrelse i de senere år.
 
Det kommer blandt andet til udtryk ved, at vi i forhold til sidste år er blevet bedre til nyhedsformidlingen både internt og eksternt. Således står de enkelte tovholdere for at oprette og invitere til events på facebook og for at skrive indlæg til nyhedsbrevet, der i år er udkommet hver måned. En oversigt over tovholderne kan ses til sidst i denne beretning.
 
 
 
ØKONOMI
 
ÅSV gik ind i 2014 med en beholdning på 11.588,92 kr. på foreningskontoen. Ultimo 2014 var beholdningen på 11.515,81kr. Det vil sige at ÅSV i 2014 ved en samlet omsætning på godt 65.000 kr. har haft et underskud på 73,11 kr., hvilket er endog meget acceptabelt.
 
Selvom enkelte aktiviteter har givet mindre underskud, er det således ikke noget, der får de økonomiske advarselslamper til at blinke. Men det skal nævnes, at foreningen skal være økonomisk opmærksom på vinterlejren i og med at en stor procentdel af de høje udgifter til denne aktivitet ikke er variable.
 
Udover foreningskontoen råder ÅSV stadig over en konto med overskuddet fra foreningens deltagelse i Playing for Integration. På denne konto står der 12.665,66 kr., og ÅSV har dermed pt. en samlet buffer på godt 24.000 kr.
 
 
 
VÆRKSTEDSAFTENERNE
 
Som årene før, er værkstederne blevet afholdt to gange om måneden, og vi synes fortsat, at kvaliteten af arbejdet er godt og udbyttet af værkstederne højt. Der er en god gruppe af ’værter’ på ca. 10 personer, hvilket sikrer varieret feedback fra gang til gang. Fremmødet har været vekslende, idet alt fra 2 til 18 personer har deltaget.
 
Som noget nyt valgte vi i år at have værksteder den samme onsdag, som vi afholder koncerter på Gyngen. Motivationen var både at få mere publikum til koncerterne og at kunne præsentere muligheden for at spille på Gyngen for de nye brugere af sangskriverværkstedet.
 
I efteråret holdt vi således onsdagsværkstederne i Byhøjskolens lokaler, da de ligger i den samme baggård som Gyngen. Da dette både var en ekstra udgift og forholdene i lokalerne ikke er nær så gode som i Vestergade, valgte vi dog at rykke tilbage til DMF.
 
 
 
GYNGEN
 
2014 har været et godt år for ÅSV-koncerterne på Gyngen; vi har oplevet en større interesse fra publikums side og har generelt været tilfredse med antallet af fremmødte. Musikken har også i år budt på både nye som gammelkendte ansigter og har varieret fra solo-optrædende til fuldmandsorkestre, hvilket vi er meget glade for.
 
Henvendelserne fra sangskrivere, der gerne vil spille på Gyngen, har dog aftaget henover året, og den fremtidige bestyrelse opfordres derfor til at arbejde mere målrettet med at oplyse nye medlemmer om muligheden for at optræde på Gyngen. Det volder desuden stadig problemer med at indhente information fra de optrædende til facebook-begivenheder og til Gyngens program i tide.
 
Vi har i år eksperimenteret med at ændre aftenernes programform ved at splitte de traditionelle 3 sektioner op, for i stedet at blande de optrædendes sæt og dermed skabe mere variation. Det fungerede godt nogle gange, men desværre var ikke alle optrædende med på idéen.
 
Derudover har vi prøvet at imødekomme ønsket om større kontinuitet i forhold til lydteknikere til koncerterne og har derfor afholdt alle aftener med interne ressourcer.
 
 
 
ÅSV OPEN MIC
 
ÅSV’s Open Mic på Fairbar startede i oktober 2014 og er siden blevet afholdt den første onsdag kl. 20 i hver måned under mottoet ”ingen booker, ingen demoer, ingen cover, ingen stress”. Sangskrivere fra nær og fjern er velkomne og er blevet opfordrede til at spille på scenen såfremt de ”har en sang på hjerte og en tone i livet”.
 
Det har virket og rigtig mange er mødt op for at spille – eller for at lytte – hvilket har bekræftet os i, at der manglede en åben scene i byen efter at både Klub Eik og SongwriterBar lukkede ned forrige år.
 
 
 
WORKSHOPS
 
Bestyrelsens workshopgruppe har arbejdet med at organisere en længere række af workshops ca. en gang om måneden, startende i efteråret.
 
I udvælgelsen af workshopholdere er det forsøgt at tilgodese tre hovedområder, der alle er relevante for den selvstændige sanger-sangskriver. Nogle workshops skal således opkvalificere ÅSV-medlemmerne inden for brancheviden (for eksempel skatteregler, fundraising og PR). Andre drejer sig om områder som lydteknik, guitarpleje og bandkommunikation, det vil sige musikerskab. Og endelig har der været og vil der være workshops, der fokuserer på ÅSV's kerneområde, selve sangskrivningshåndværket.
 
I dette bestyrelsesår har vi således afholdt workshops med Steffen Rasmussen (PR, oktober 2014), Mariane Siem (stemmebrug, november 2014), Akustikken (guitarpleje, januar 2015) og Bright Blue Gorilla (musikerliv, februar 2015).
 
De fremmødte har været meget tilfredse og glade, hvis ikke ligefrem begejstrede, for workshopholdernes dygtighed. Det kan med andre ord virkelig anbefales at komme til disse arrangementer, hvilket skal understreges, eftersom det til tider desværre har været vanskeligt at samle tilstrækkeligt med deltagere.
 
Vi har været i stand til at sætte en fast lav pris for deltagelse i arrangementerne, nærmere 75 kr. for betalende medlemmer af ÅSV og 150 kr. for ikke-medlemmer, da vi i to omgange har fået økonomisk støtte fra DMF. Tak for det!
 
 
 
SOMMERLEJR
 
ÅSV’s sommerlejr blev som altid holdt i Giberhytten syd for Moesgård den sidste weekend i juli.
 
Der var 15 deltagere, herunder flere første gangs-deltagere, og lejren sprudlede af kreativitet, god mad, gensidig inspiration og fine workshops: Der blev ’speed-writet’, snakket om medier og ’den gode historie’ samt med udgangspunkt i sangskriveren Steve Seskin talt om redskaber i forbindelse med variation, melodi, frasering og harmoni.
 
Alt i alt en fin lejr - organisatorisk måske en anelse til den tilbagelænede side, men gong gongen blev dog brugt nogle gange ;-)
 
 
 
VINTERLEJR
 
Igen i år lykkedes det ÅSV at samle en flok sangskrivere, der var stor nok til at gøre årets vinterlejr i Riishytten til en succes. Foruden 17 danskere havde seks englændere taget turen til Give, og lejren fortsatte dermed ÅSV's internationale samarbejde.
 
Særligt for dette års lejr var, at mange havde tilbudt at afholde en workshop, og der var således mulighed for at blive klogere på band-in-a-box, nonsenslyrik, akkordteori og kollektiv performance. Traditionen tro blev der også lavet co-writes, men ikke i den normale mængde pga. de mange workshops.
 
Økonomisk set løb tingene rundt – såfremt alle deltagende betaler deres mellemværende. 
 
 
 
VANDREGUITAR og Åse’r
 
Som noget nyt havde vi i år en show-pianist med til vores award-show ’Vandreguitar og ÅSE’r på Gyngen’ i januar 2015. Vi prøvede desuden at inddrage publikum i skrivning af en sang på stedet. Det sidste var lidt af et eksperiment og kom til at tage for længe, men ellers var det en vellykket aften med et fint antal fremmødte og god stemning.
 
Vandreguitaren – aftenens ’hovedperson’ – gik til Viktoria Lundberg, mens ÅSE’rne for bedste sang og bedste co-write gik til Søren Lyhne for sangen ”Du er velkommen til at såre mig” og til Daniel Rasmussen/Kasper Lapp for sangen ”Ikke noget særligt”.
 
DMF Århus fik en velfortjent Æres-ÅSE i form af diplom og en kurv med godt til ganen for at have støttet os alle årene med lokaler og tariffer til workshops med mere. Den blev modtaget af formand Lars Kiehn, som kvitterede med en lille tale, og der var også det sædvanlige indslag fra Akustikken ved overrækkelsen af Vandreguitaren.
 
 
 
PR OG DOKUMENTATION
 
Foranlediget af sidste års generalforsamling har bestyrelsen forholdt sig til spørgsmålet om, hvordan vi forbedrer den interne dokumentation og den eksterne kommunikation.
 
Umiddelbart inden sommerlejren anskaffede ÅSV sig en Zoom-optager, der kan optage lyd og video i høj kvalitet. Den er blevet brugt ganske flittigt på sommer- og vinterlejren til at dokumentere nyskrevne sange samt til at filme Gyngen-koncerterne. Oprindeligt var det også ambitionen at filme workshops, men det er ikke blevet realiseret. 
 
Videoerne fra Gyngen sendes direkte til folk, mens videoerne fra lejrene bliver lagt op på YouTube; vel at mærke som private videoer. Det betyder kort sagt, at kun de folk, der var til stede på lejren, kan se dem. I skrivende stund er videoerne fra vinterlejren endnu ikke tilgængelige fordi de store videofiler tager meget lang tid at lægge på nettet. Denne upload-byrde er p.t. videoprojektets største trussel, så løsningsforslag samt tilbud om båndbredde modtages med tak. 
 
Som et slags kompromis mellem intern dokumentation og ekstern kommunikation kan nævnes Søren Lyhnes række af sangskriverinterviews, der lader ÅSV-medlemmer fortælle om tilblivelsen af en af deres sange. Interviews med Klara Molitva og Jonas Dahl er blevet offentliggjort på ÅSV-hjemmesiden, og en række andre venter.
 
ÅSV har desuden fået god medieomtale i år. Stina Fink skrev en artikel om os til det bredt distribuerede magasin Aarhus Panorama. Svend Seegert skrev en artikel til DMF's blad Basunen om Playing for Integration-samarbejdet. Senest blev vi kontaktet af en journalist fra TV2 Østjylland, der lavede et flot fem-minutters indslag om sangskriverliv, værkstedsaften og Åse-uddeling. 
 
 
 
Tak for endnu et godt år!
 
Bestyrelsen i Århus Sangskriverværksted
 
Berit Hammershøy Andersen, Daniel Rasmussen , Dietmar Berkner (formand), Jakob Alsbjerg (kasserer), Lars Graulund, Misha Hoekstra (næstformand), Svend Seegert, Søren Lyhne, Viktoria Lundberg
 
 
 
ANSVARSOMRÅDER 2014-15
 
BESTYRELSESMØDER + -WEEKEND
Dagsorden, referater, generalforsamling mm.
Tovholder: Dietmar
 
DOKUMENTATION internt
Lyd, billeder, artikler mm.
Tovholder: Søren
 
GYNGEN
Tovholder / Booker: Daniel
 
KONTAKT UDADTIL
Andre foreninger, scener mm.
Tovholder: Dietmar
 
NYHEDSBREV
Tovholder: Dietmar
 
SOMMERLEJR
Tovholdere: Berit, Misha, Svend
 
VANDREGUITAR + ÅSE’r
Tovholder: Svend
 
VINTERLEJR
Tovholder: Lars
 
VÆRKSTEDET
Tovholder: Berit
 
WEBMASTER
Tovholder: Lars
 
WORKSHOPS
Tovholdere: Søren + Misha
 
ØKONOMI
Tovholder: Jakob Alsbjerg
 
ÅSV OPEN MIC
Tovholder: Viktoria